ANNONS

”Bugg” ger missvisande besked om snöröjda gator

Pågående, avslutat - eller inte ens påbörjat? Stan lämnar oklara besked om snöröröjningen.
Pågående, avslutat - eller inte ens påbörjat? Stan lämnar oklara besked om snöröröjningen.
Har du anmält bristande snöröjning och fått beskedet att ditt ärende är avslutat - fast snön ligger kvar? Du är inte ensam. Trafikkontorets meddelande innebär bara att ärendet har gått vidare till entreprenören, eller att det lagts ned utan åtgärd.
– Vi är medvetna om att det kan missuppfattas, säger Malinda Flodman på trafikkontoret.
ANNONS

Flera irriterade läsare har de senaste veckorna hört av sig till Mitt i och berättat ungefär samma sak. De har vänt sig till Stockholms stads trafikkontor och anmält via nätet att en gata inte plogats eller en gångväg inte sandats – och fått ett besked som de uppfattat som att problemet är åtgärdat. Men i själva verket har snön legat kvar och gångvägen förblivit osandad.

– Entreprenörerna ljuger. De påstår att det är sandat fast det inte är det, sa en upprörd man i telefon.

”Bugg i systemet”

En kvinnlig anmälare som fått motsvarande besked om plogningen i Vinsta ringde upp trafikkontoret och fick då höra att ”en bugg i systemet” låg bakom det till synes missvisande svar hon fått.

– Det verkar ju inte klokt, säger hon.

Men det finns en förklaring. Enligt Malinda Flodman har trafikkontoret sedan ett år tillbaka ett system som innebär att ett ärende markeras som antingen ”pågående” eller ”avslutat”.

Otydligt meddelande

”Pågående” kan exempelvis betyda att man inväntar ytterligare information, medan ”avslutat” innebär att man bestämt vad man ska göra – och exempelvis skickat ärendet vidare till en entreprenör eller lagt ned det utan åtgärd.

– Då går det ut ett meddelande till anmälaren där det står att ärendet är avslutat. Men det behöver inte betyda att det är åtgärdat, förtydligar Malinda Flodman.

Men det är väldigt lätt att missförstå…?

– Det är vi medvetna om och hållet på att åtgärda. Från och med denna eller nästa vecka kommer det att finnas flera statusar att välja på och det blir mycket tydligare för den som skickat anmälan vad som händer med ärendet.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.