ANNONS

Mitt i-tidningarnas nya kostym

ANNONS

I dag har Mitt i-tidningarna fått ett nytt utseende. Ändå är det mesta sig likt.

Det har gått drygt sex år sedan vi bytte form på våra tidningar senast så inför 2013 tyckte vi att det var dags igen: Hög tid att förnya vår ­garderob helt enkelt. Trots att det egentligen inte är något större fel på den gamla. Men tröjorna är lite noppiga, byxorna slitna och färgerna en smula passé. Så vi har köpt lite nytt och fräschat upp lite gammalt, men självklart kommer du att känna igen oss.

Mitt i:s formchef, Jonas Berge, ­beskriver förändringarna så här:

– Tanken är att tidningen med den nya formen ska bli mer överraskande, mer levande, mer kontrastrik, tydligare, roligare – och snyggare!

Ambitionen är att skillnaderna mellan olika avdelningar ska öka och att vi ska ha möjlighet att ge bra ­texter och bilder det fokus de förtjänar.

Allt redaktionellt material har fått samma rubriktypsnitt (Antenna) men en rad olika varianter för att tydligare göra skillnad på vad som är hårda nyheter och vad som är artiklar av lite lättare karaktär.

Vi tycker att fakta är viktigt, därför får faktarutorna ett mer framträdande utseende. En annan sak vi vill ­lyfta fram är notiserna. Där hittar man tragiska, dråpliga och oväntade små berättelser från just ditt område.

Den allra största skillnaden hittade du nog redan på förstasidan. Med det nya utseendet får du en bättre överblick över vad tidningen innehåller och vad vi tycker är veckans viktigaste artiklar.

Hör gärna av dig till oss och säg vad du tycker.

ANNONS

Mejla på: nyform@mitti.se

Även vår webbsida mitti.se har fått ett nytt utseende men där har vi också ett helt nytt innehåll.

Du kan fortfarande läsa din lokaltidning som pdf, men nu kan du också läsa nyheter från hela Stockholm. Precis som i vår app Mitt i Stockholm för smarta mobiltelefoner.

Vi har under vårt första år med Stockholmsappen märkt ett mycket stort intresse för nyheter även utanför den egna stadsdelen eller kommunen och därför ska vi se till att du även på webben får rykande färska nyheter från länets alla hörn och det mesta och det bästa från våra 32 olika lokaltidningar. Vi bjuder på kändisar, trafik, krogrecensioner, bostad och mycket annat.

Välkommen in på www.mitti.se och se om det är något för dig!

Vill du alltid ha senaste nytt på fickan? Ladda ner vår app Mitt i Stockholm från App store eller Google Play.

Niclas Breimar, chefredaktör och ansvarig utgivare

Redaktionen med chefredaktör Niclas Breimar och redaktionschefen Eva Radakovits till vänster arbetar med de nya Mitt i-tidningarna.