ANNONS

Mitt i ser in i spåkulan: Så blir 2019

Mitt i:s reporter Leon Hansén spanar inför 2019.
Mitt i:s reporter Leon Hansén spanar inför 2019.
Med ett politiskt styre i minoritet. Hårda tag för ökad trygghet. Och en byggnadstakt som är högst i länet, tror Mitt i Upplands-Bro att 2019 blir ännu ett händelserikt år.
ANNONS

Efter valet skedde ett maktskifte i Upplands-Bro. Alliansen tog över styret i minoritet, men det är först nästa är då budget för 2019 lagts, som en ny politisk inriktning börjar gälla på allvar.

Opposition och ledning har redan rykt ihop gällande förslag för nya nämnder. Och hur Alliansen tog makten i kommunstyrelsen genom att öka antalet ledamöter.

Det hårda tonläget lär fortsätta även nästa år.

Byggen

Kommunen växer mest i länet och fler byggprojekt är på gång. Nästa stora är Tegelhagen i Bro, med uppemot 1 500 nya bostäder.

Många lokalbor oroar sig över att grönområden försvinner. Konflikten mellan enskilda lokalbor och industrin exemplifieras i Håtuna, där ett bolag fått tillstånd att anlägga en stor bergtäkt under högljudda protester.

Tryggheten

Den upplevda tryggheten i kommunen är låg och Alliansen lovar att satsa flera extra miljoner för att vända den negativa trenden.

Samtidigt har man öppnat upp för utförsäljningar av hyresrätter.

Trafiken är som alltid på agendan och inte minst situationen vid Granhammarsvägen och E18.

Nästa år börjar rondeller byggas vid på- och avfarter till motorvägen. Hur trafiken ska ledas om under tiden blir intressant att följa.

ANNONS

Klart är att Upplands-Broborna kommer att fortsätta engagera sig i sin hembygd. Bykänslan finns fortfarande kvar, men kommunen står samtidigt inför stora förändringar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.