Mobilblottare satte skräck i barn

Arkivbild.
Arkivbild.
Flickorna valdes ut slumpvis, ofta när de var på väg hem i mörkret. Nu har en man i 30-årsåldern åtalats för att ha sexuellt ofredat 28 barn genom att visa mobilbilder av sitt könsorgan.

Han åkte fast – genom sitt SL-kort. Själv nekar han till brott.

Rättegången avslutades i torsdags mot den man i 30-årsåldern som åtalats för att ha sexofredat 28 barn i Stockholmsområdet, varav två i Huddinge.

Mannen stod åtalad för att kommit fram till barnen när de varit ensamma utan vuxna och visat bilder på sin mobiltelefon på sitt könsorgan. Mannen ska slumpvis ha valt ut barnen och riktat in sig på flickor, även om de i några fallen var i sällskap en pojke. Barnen har varit i åldrarna 7-12 år.

Det handlade om korta tillfällen i vintermörkret. Ibland konfronterade mannen, enligt åtalet, barnen i deras portar, ibland i närheten av deras skolor eller i parker.

Mannen greps efter att han hade fastnat på en övervakningsfilm på en buss i Söderort. När polisen begärde ut listor på passagerarnas SL-kort kunde de se att ett SL-kort återkommande befunnit sig i närheten av brottsplatserna. SL-kortet var skrivet på en man med adress i södra länet och i början av december väntade polisen utanför hans bostad.

Daniel Sunesson är åklagare i målet och har just SL-kortet som sitt starka bevis mot mannen.

– Jag tycker att bevisningen är bra. SL-kortet finns på de platser brott har skett. Mannen förnekar inte att han varit på platserna, säger Daniel Sunesson.

Mannens advokat, Sabina Saidi, berättar att mannen har erkänt att han varit på två av platserna där telefonblottningen skett. Men hon säger att han förnekar brott i samtliga åtalspunkter.

– Vi vill att han ska sättas på fri fot.

Mannen har suttit i häktet sedan han greps för två och en halv månad sedan. Åklagare Daniel Sunesson kommer yrka på fängelsestraff i sex månader. Dom från Stockholms tingsrätt väntas i slutet av veckan.