Mobilblottaren dömd till fängelse

Mannen efter gripandet den 10 december.
Mannen efter gripandet den 10 december.
Mannens mobiltelefon.
Mannens mobiltelefon.
Den man i 30-årsåldern som blottat sitt kön för skolbarn genom att visa upp bilder på en mobiltelefon har nu dömts av Stockholms tingsrätt.

Straffet: fängelse i 6 månader och skadestånd till 26 av offren.

Mitt i har sedan december rapporterat om den man som satt skräck i skolbarn i åldrarna 7-12 år, då han följt efter dem till parker, skolgårdar eller portar och där visat mobilbilder på sitt könsorgan.

Nu har Stockholms tingsrätt dömt mannen till fängelse i sex månader, vilket var det straff som åklagaren yrkade på. Mannen ska också betala skadestånd till 26 av offren, 6 200 kronor var.

Mannen hävdade i rätten sin oskuld och sa att en juridisk rådgivare rådde honom att visa bilder på könsorganet för minderåriga flickor. Enligt rådgivaren skulle han då få kontakt med polisen och sedan få möjlighet att lägga fram sina skatteproblem för rätten. Han har inte haft något syfte att kränka något barn. Stockholms tingsrätt trodde dock inte på mannens berättelse.

Mannen bor i södra Stockholms län och har själv familj.

Han riktade in sig på flickor som valdes ut slumpmässigt, ofta när de var på väg hem i mörkret. Mannen åtalades för att ha sexuellt ofredat 28 barn i Söderort och i innerstan, varav tolv på Södermalm. Han åkte fast genom sitt SL-kort.