ANNONS

Modellvillan kan bli Årets Stockholmsbyggnad

Modellvillan, Enskededalen.
Modellvillan och det intilliggande 20-tals huset.
Modellvillan i Enskededalen är en av finalisterna i tävlingen Årets Stockholmsbyggnad. Juryn hyllar bland annat materialvalet och hur huset väver samman gammalt och nytt.
ANNONS

På Gamla Tyresövägen, i kanten av Enskededalens småhusområde från 20-talet, låg tidigare en industribyggnad som förra året ersattes av ett modernt trähus på tre våningar och går under namnet Modellvillan. När huset byggdes utökades även det intilliggande 20-tals huset med tre nyproducerade lägenheter och de befintliga lägenheterna och fasaden renoverades.

Modellvillan är nu en av de tio finlisterna i tävlingen Årets Stockholmsbyggnad.

– Vi är ett Stockholmsföretag så självklart är det prestigefyllt för oss att få vara med och tävla när Stockholmarna får välja sin favorit av stadens nya byggnader. Det är klart jag hoppas att Modellvillan vinner, men vi blir glada för alla röster vi får, säger Einar Janson, vd på Titania som äger Modellvillan, i ett pressmeddelande.

I sin motivering skriver juryn bland annat att villan är enkel men med finess. Man hyllar också materievalet och att byggnaden kopplar ihop det gamla med det nya.

Läs mer om Årets Stockholmsbyggnad och hur man röstar på : https://mitti.se/aretsstockholmsbyggnad/arets-stockholmsbyggnad-finalisterna/?omrade=hammarbyskarpnack