ANNONS

Moderata ledaren besökte Upplands-Bro

Ulf Kristersson besökte, tillsammans med Fredrik Kjos, E.ON:s kraftvärmeanläggning.
Ulf Kristersson besökte, tillsammans med Fredrik Kjos, E.ON:s kraftvärmeanläggning.
Under onsdagen fick den nyss tillträdda kommunstyrelsen från Alliansen besök av moderatledaren Ulf Kristersson.
– Ulf är nyfiken på oss som kommun. Dels för att vi styrs som allians igen. Och att det gick bra för moderaterna i valet lokalt, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M).
ANNONS

Fredrik Kjos (M), som bara hunnit sitta några månader på sin nya position som kommunstyrelsens ordförande, fick under onsdagsförmiddagen angenämt besök. Han och de andra politikerna i alliansen fick äran att ta emot den moderata partiledaren till något som kan liknas vid ett politiskt studiebesök.

– Ulf är nyfiken på oss som kommun. Dels för att vi styrs som allians igen. Och att det gick bra för moderaterna i valet lokalt.

Vidare förklarar Fredrik Kjos att samtalet på kommunhuset främst gick ut på att Ulf Kristersson ville få en inblick i hur det är att vara ett alliansstyre i en kommun och vilka utmaningar det medför. Men han ska också varit nyfiken på vad man i Upplands-Bro tänker lägga fokus på framöver och klimat och miljöfrågor var något som man avhandlade.

Mötet följdes också upp av ett verksamhetsbesök på E.ON:s nya kraftvärmeanläggning utmed E18, där fokus låg på modern miljöteknik.

– När ledande rikspolitiker visar intresse så gör det ju saken ännu roligare. De är ju inte här för vinna röster i ett val utan nu handlade det om en nyfikenhet då det är lite stiltje på den fronten. Det är ju alltid bra och positivt, förklarar Fredrik Kjos.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.