ANNONS

Moderaterna kräver gymnasiebas Fägerstens avgång

Oppositionsråd Martina Mossberg (M) kräver att nya, kritiserade kommunalrådet Maria Fägersten (S avgår)
Oppositionsråd Martina Mossberg (M) kräver att nya kommunalrådet Maria Fägersten (S) avgår
Martina Mossberg (M), oppositionsråd i Haninge
Martina Mossberg (M), oppositionsråd i Haninge
Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Haninge.
Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Haninge.
Maria Fägersten (S), gymnasienämndens ordförande i Haninge.
Maria Fägersten (S).
Turerna kring utbildningsförvaltningen i Haninge fortsätter. Oppositionsråd Martina Mossberg (M) kräver nu att kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg (S) ser till att nya kommunalrådet och gymnasienämndens ordförande Maria Fägersten (S) lämnar sitt uppdrag.
ANNONS

Mitt i har i flera artiklar beskrivit arbetsmiljöproblemen och förtroendekrisen mellan utbildningsförvaltningen och skolpolitikern Maria Fägersten (S).

Moderaterna kräver sedan tidigare en extern utredning av arbetsmiljön inom utbildningsverksamheten, och efter att Niclas Lindberg (S) valt att att lämna sin kommunalrådspost i protest väljer nu Moderaterna att även kräva kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg (S) på Maria Fägerstens avsägelse.

– Kommunens förtroende är skadat och det är ytterst kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg (S) som har ansvarar för att försöka återställa detta, säger Martina Mossberg (M) oppositionsråd.

– Om ordföranden i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden inte själv drar slutsatser av det som hänt måste kommunstyrelsens ordförande agera, 

Personalen på utbildningsförvaltningen måste få arbetsro, stöd och respekt från den politiska ledningen, menar Martina Mossberg.

ANNONS

– Med nuvarande ledning ser vi inte detta som möjligt. Vi förväntar oss att Meeri Wasberg (S) säkerställer att ordförande i gymnasie-och vuxenutbildningsnämnden lämnar in sin avsägelse, säger Martina Mossberg (M).