ANNONS

Moderaterna skärper p-bevakningen i kommunen

Kommunen ska skärpa parkeringsbevakningen för att hindra att människor bor i sina bilar. Oppositionen kallar beslutet att "fiska i bruna vatten".
ANNONS

Nu ska kommunen skärpa parkeringsövervakningen i Solna. Orsaken till beslutet säger Arion Chryssafis (M) handlar om att människor bosätter sig i bilar, för att kringgå campingförbudet som gäller i kommunen.

– Antalet olovliga bosättningar har minskat kraftigt i Solna. Vi såg hur människor byggde skjul och eftersom det är campingförbud i Solna reagerade vi på det. Det vi ser nu är ett sätt att kringgå den lagstiftningen genom att de sover i bilar i stället, säger han.

Lösningen, enligt Arion Chryssafis, är att skärpa p-övervakningen i de aktuella områdena.

– De som bosätter sig i bilarna har antingen inte betalat p-avgifterna eller så står de på parkmark. Vi har även fått in klagomål och anmälningar från allmänheten som känner sig otrygga.

Oppositionen i kommunen reagerar kraftigt på Moderaternas beslut om den skärpta parkeringsbevakningen.

– Jag känner inte igen verklighetsbilden och undrar om det finns faktiska underlag i verkligheten för ett sådant här beslut. Som jag upplever det har vi inga problem med olovliga bosättningar överhuvudtaget, jag tycker att det är snudd på en brun koppling att göra det här till en bosättningsfråga, säger Arne Öberg (S) andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

Arion Chryssafis blir förvånad över Arne Öbergs påståenden om att beslutet skulle ha bruna kopplingar.

– Det är fruktansvärt att komma med ett sådan påstående. Vi har fått in ett 20-tal anmälningar om detta, det verkar som att de lever i sin egen värld. Först förnekar man problemet och sedan anklagar de en för åsikter de inte alls har någon grund för, säger Arion Chryssafis.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.