Moderaterna vill bygga väg i skogen

Stadsdelens politiker har ställts mot väggen av två söderortsbor som vill veta vad de egentligen tycker om olika byggplaner.

Efter beskedet om att antalet nya hus vuxit från 700 till 2 500 i Bagarmossen och Skarpnäck ville söderortsborna Barbro Lindqvist och Håkan Carlsson veta vad politikerna i stadsdelen tyckte om saken – och skickade ut frågor som de ville ha svar på.

– Ju fler som engagerar sig, desto mer påverkar vi våra politiker, säger Barbro Lindqvist som har lång erfarenhet av att protestera mot byggplaner. Redan i mitten av 2000-talet fanns planer på en bilväg genom Bagisskogen med då ska protesterna ha bidragit till att planerna inte blev av.

Men nu är det dags igen.

Efter att ha läst politikernas svar säger Barbro Lindqvist att hon är mest förvånad över att flera partier inte är helt negativa till en bilväg genom skogen. V, C och MP säger klart nej. M säger ja, resten av partierna säger nja eller ja.

I övrigt tycker Moderaterna att det går att bygga nästan överallt. Men precis som övriga partier tycker man att område C (bilden) bör fredas.

I övrigt är alla partier för en förtätning av Bagarmossen centrum.

Vänsterpartiet och Folkpartiet tycker att man kan bygga i område E, vilket Miljöpartiet inte heller är helt främmande för.

Centern vill bygga överallt förutom i skogsdelarna B och C.

Barbro Lindqvist är nöjd med att partierna svarat så tydligt som de har gjort.

– Det är val nästa år. Jag tror att det här är den viktigaste frågan för många som bor i Bagarmossen och Skarpnäck, säger hon.