ANNONS

Första modulerna på plats i Sjöbergs centrum

Josefine Nordfors Lundquist, affärsutvecklare på Amasten och Robin Rask, projektledare. De första modulerna från Kina har lyfts på plats i Sjöbergs centrum. Det ska bli lägenheter och företagslokaler.
Josefine Nordfors Lundquist, affärsutvecklare och Robin Rask, projektledare framför den allra första modulen som monterades.
I veckan lyftes de första modulerna, som ska bli lägenheter och företagslokaler, på plats i Sjöbergs centrum.
De första studenterna och företagen beräknas kunna flytta in 2021. 
– Går allt som det ska har vi båda husen uppe på max fyra veckor, säger Robin Rask, projektledare. 
ANNONS

Amasten AB köpte Sjöbergs centrum av Prime Living i slutet av 2018 och planerar att bygga minst 80 studentlägenheter, 27 lägenhetshotellrum och sex kommersiella lokaler. 

Moduler från Kina

Totalt ska 130 moduler lyftas på plats för dessa ändamål. 

– Planen är att montera minst sex lägenheter per dag. Första modulen tog 13 minuter, går allt som det ska har vi båda husen uppe på max fyra veckor, säger Robin Rask, projektledare. 

Amasten storsatsar på import av prefabricerade bostadsmoduler från Kina. På så sätt pressas byggkostnaden och det går dessutom fort att bygga.  

De första modulerna från Kina har lyfts på plats i Sjöbergs centrum. Det ska bli lägenheter och företagslokaler.

Här sätts den allra första modulen på plats. Foto: Amasten

Redan inredda

Varje lägenhet väger mellan 11 och 16 ton och består av en eller fler moduler. De minsta lägenheterna består av en modul medan större lägenheter består av flera. 

– Det mesta är på plats invändigt när modulerna levereras, till exempel kök, badrum, parkettgolv och fönster. Husets tak och fasad byggs på plats när alla moduler monterats, säger Josefine Nordfors Lundquist, affärsutvecklare på Amasten. 

ANNONS

Hemköp kommer tillbaka

Om allt går enligt plan kan både lokal- och bostadshyresgäster flytta in i Nya Sjöbergs centrum under januari och februari nästa år. 

Bland annat kommer Hemköp, Josefs kem- och skrädderi, Kenzo sushi, True Workout, Continental lägenhetshotell och pizzerian La Donna att flytta in. 

– På grund av corona har projektet försenats något, det gäller främst bostäderna som tar längst tid att färdigställa. Alla har jobbat hårt för att hålla tidsplanen och vi är trots allt glada över att projektet inte är mer försenat än ett par månader, säger Josefine Nordfors Lundquist. 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.