Modulhus till asylsökande brann i natt

Under natten brann ett flyktingboende på Korsgärdesvägen, åkersberga i Österåkers kommun.
Brandmännen jobbar med eftersläckning av lägenhetsbranden på Korsgärdesvägen i Åkersberga.
Under natten brann ett flyktingboende på Korsgärdesvägen,
Tre av 10 lägenheter blev förstörda.
Tre nybyggda modulhuslängor avsedda för nyanlända skadades svårt i en brand under tisdagsnatten i Åkersberga. Totalt rör det sig om två huskroppar som började brinna samtidigt uppger Räddningstjänsten till Mitt i.

Strax efter 03-tiden natten mot tisdagen larmades räddningstjänsten till Korsgärdesvägen i Åkersberga. Två modulhuslängor om fem lägenheter i vardera huskropp stod i eld och lågor.

– Branden var fullt utvecklad i två barackbyggnader med lägenheter när vi kom till platsen, säger Hampus Nordenblad, ledningsoperatör Storstockholms brandförsvar.

Tillfälliga bostäder

Inga personer befann sig i byggnaderna som var planerade att användas som tillfälliga bostäder åt asylsökande. Vid 06-tiden hade brandkåren lyckas släcka det mesta av elden.

– Vi larmade på rätt mycket resurser, och vi börjar bli klara nu. Vi genomför det sista eftersläckningsarbetet och letar efter glödgömmor, säger Hampus Nordenblad.

Branden ska ha totalförstört tre lägenheter och ytterligare två lägenheter är rök- och vattenskadade.

Förundersökning om mordbrand är inledd

Polisen uppger på sin hemsida att branden i båda huslängorna är nu släckt och området är avspärrat i väntan på en teknisk undersökning. En förundersökning om mordbrand är påbörjad. Händelsen har inte medfört några personskador.

Det är den andra incidenten i Stockholmsområdet på kort tid, där bostäder avsedda för flyktingmottagande börjat brinna. I måndags natt brann en modulbyggnad i Nacka som skulle stå inflyttningsklar om några veckor.