ANNONS

Modulhus skjuts upp – för tredje gången

modulbostäder för nyanlända på lännavägen
Ett 20-tal modulbostäder planeras på Lännavägen. Men luckor i beslutsunderlaget sätter stopp för att ett bygglov kan beviljas.
Modulhus i Sörskogen skulle vara den snabba lösningen att få fram bostäder till nyanlända. Men nu skjuts husen på framtiden - igen.
Luckor i beslutsunderlaget sätter för tredje gången stopp för nämnden att fatta beslut.
ANNONS

I början av november var det tänkt att ett 20-tal modulbostäder för nyanlända, som beviljats uppehållstillstånd, skulle stå klara på Lännavägen i Sörskogen. Men i stället har bygglovsbeslutet nu skjutits upp tre gånger på grund av luckor i beslutsunderlaget.

Läs mer: Modulhus för nyanlända försenas: ”Situationen är pressad”

Under två möten var bullerutredningen inte fullständig och beslutet fick skjutas till natur- och byggnadsnämndens möte i måndags. Men inte heller då kunde ett beslut fattas, men anledning av att Trafikverket hade kommit med ett sent andra yttrande med synpunkter på infarten från Lännavägen i till tomten där bygglov har sökts.

”Jag tror aldrig att jag har varit med om något liknande” Christian Ottosson (C)

Trafikverket hänvisar till en boende i området som menar att trafiksituation blir svår att lösa.

– Det här är ett politiskt prioärende, så det är beklagligt och frustrerande att vi inte har kommit fram till ett beslut ännu. Jag tror aldrig att jag har varit med om något liknande. Men vi kan inte bara låtsas som att det regnar, utan vi måste reda ut invändningar från myndigheter, säger Christian Ottosson (C), ordförande i natur- och byggnadsnämnden.

Nu utreds trafiksituationen vidare av Huddinge kommun och tidigast i december kan ett beslut fattas om det ska byggas modulbostäder i Sörskogen.

Det pågår också ett bygglovsärende för ett 60-tal modulbostäder i Loviseberg. Det är inte klart när det ärendet kommer upp till nämnden för beslut.

Läs också: Rättspsyk blir bostäder för nyanlända

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.