ANNONS

Mögellarm stängde öppen förskola

Mätningar i parkleken Fagerlids lokal visade misstänkt mögel. Öppen förskola och annan verksamhet inomhus har stoppats.
ANNONS

Det började med att anställda på parkleken Fagerlid klagade över problem med luftrören. För en av dem var problemen så stora att det ledde till sjukskrivning.

En konsult anlitades för att undersöka innemiljön. Företagets analys bekräftade misstanken: Fuktproblem har fått svamp, eventuellt mögel, att växa på flera ställen i lokalen. Partiklar har också spritts i inomhusluften.

Fagerlid, som ligger på Cigarrvägen, har förutom parklek också fungerat som öppen förskola för barn i området. All verksamhet inomhus stoppades när resultatet av mätningarna blev känt.

– Parklekens inneverksamhet på eftermiddagarna har vi flyttat till fritidsgården Morris som ligger granne med Fagerlid, säger Mikael Palmi, enhetschef för fritidsavdelningen i Hökarängen och Fagersjö.

Öppna förskolans framtid är mer oklar.

– Vi har pratat om att flytta den också till Morris men det är inte troligt att det blir så. Lokalen är inte riktigt lämplig med smala trappor, säger Mikael Palmi.

Ett troligare alternativ skulle kunna vara parkleken Starrmyran. Men där vill stadsdelsförvaltningen avvakta en liknande fuktmätning som den i Fagerlid.

– Vi har inga indikationer på att det ska vara några problem i Starrmyran men vi har beställt en mätning där också för att vara på säkra sidan, säger Mikael Palmi.

Tills vidare hänvisas föräldrar och barn i området till Farstaängens öppna förskola.

ANNONS

Vad som händer med den fuktdrabbade lokalen i Fagerlid är osäkert. Enligt konsulten som gjorde mätningarna är problemet så allvarligt att hela husets grundkonstruktion skulle behöva saneras och byggas om.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.