ANNONS

Mögelskador kvar trots nya ägare

Mögel, skadedjur och orenoverade lägen­heter.

Det är vardag för många hyresgäster i Rinkeby – trots nya fastighetsägare. Nu kräver miljöförvaltningen åtgärder.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i berättade för drygt ett år sedan om misskötseln av de cirka 500 lägenheter som fastighetsbolaget Kvarnskvaltan ägde på Fornbyvägen, Stenbygränd och Ovanbygränd i Rinkeby.

I mars i år tog fastighetsbolaget Stendörren och Spånga förvaltning över – och de lovade förbättring. Men det har långt ifrån alla hyresgäster märkt av.

På Stenbygränd bor Nasrah Ismail och hennes familj. I badrumstaket finns bubblor av fukt som målats över av förra hyresvärden. Hon har lämnat in flera felanmälningar till Hyresgästföreningen och hyresvärden, men än har inte hjälpen kommit.

– Jag är rädd att barnen ska ta skada av fukten. De nya fastighetsägarna verkar vara som de tidigare, de bryr sig inte. Det här är katastrof, säger Nasrah Ismail.

Nu har miljöförvaltningen reagerat på situationen. Den 3 oktober besökte miljöförvaltningen 34 av Stendörrens lägenheter i Rinkeby. Inspektionen gjordes efter att 45 hyresgäster uppgett att de har problem med fukt och mögel.

Under inspektionen hittades fuktskador och risk för fuktskador i badrumsgolv, badrumstak, toalettutrymmen, kök och ytterväggar. Man noterade även sprickor i flera fasader.

– Lägenheterna är eftersatta och som medmänniska önskar man att ingen skulle behöva bo så här. Fastighetsägaren har fram till mitten av december på sig att svara på vad man tänker göra för att komma till rätta med problemen, säger Shahryar Hatami, miljö-och hälsoinspektör vid miljöförvaltningen.

Lokaltidningen Mitt i har utan framgång sökt Stendörrens vd Knut Pousette för en kommentar.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.