Mohammad Naderi vald till Årets ungdomscoach

Mohammad Naderi fick Rotary-pris
Mohammad Naderi tog emot stipendiet av Carl-Wilhelm Stenhammar.
Åkersbergabo fick Rotary-pris
Mohammad Naderi tog emot stipendiet av Carl-Wilhelm Stenhammar.
Mohammad Naderi.
Mohammad Naderi.
I Åkersberga är Mohammad Naderi, 21, redan välkänd som en person som engagerar, inspirerar och hjälper andra unga. Nu uppmärksammar föreningen Rotary Stockholm hans insatser genom att utse honom till Årets ungdomscoach.

Igår (19/12) fick Åkersbergabon Mohammad Naderi, 21, ta emot Rotary Stockholms stipendium Årets ungdomscoach för sina fina insatser bland annat för ungdomar i Österåker.

Utmärkelsen delades ut vid en jullunch på Grand Hotel i Stockholm.

I motiveringen heter det bland annat att ”Mohammad Naderi har ett genuint intresse att stödja andra och får andra att växa. (…). Han beskrivs som en fantastisk kraft som ser till värdet att osjälviskt och utan ekonomisk vinning göra gott för någon annan.”

Kom som ensamkommande

Mohammad kom till Sverige från Afghanistan som ensamkommande flyktingbarn så sent som 2011, men har trots det hunnit med att göra en rad samhällsinsatser. Bland annat var han med och startade föreningen KUL på TUR som verkar för att unga i Österåker ska hitta sunda fritidssysselsättningar genom aktiviteter, föreläsningar och projekt.

Han har också arbetat för att få ungdomar att delta i lokala idrottstävlingar, samlat in pengar till Röda Korset och genomfört en ungdomsmässa i Åkersberga med föreläsningar om unga flickors hälsoproblem. Listan på andra områden där han hjälpt till är nästan oändligt lång – från gräsklippning till tolkhjälp på kommunens flyktingmottagning.

”Mohammad tar för sig av samhället och den demokrati han nu lever i. Han bidrar till att hjälpa samhället och individer helt utan intresse av personlig vinning.
Jag är helt säker på att man kan kontakta samtliga instanser där Mohammad varit och få samma goda vitsord. Skolan, socialtjänsten, boendet Vårljus, Polisen, Trygg i Österåker samt det otroligt stora antal privatpersoner han dagligen erbjuder sin hjälp till” skriver Jerry Wallén, arbetsledare för Fältgruppen i Österåkers kommun.