ANNONS

Nya möjliga vargspår hittade på julafton

varg-sodertorn
Spåret till vänster är fotograferat längst söderut på kartan – är det kanske varg?
Vargfebern har kommit till södra Stockholm. På julafton upptäcktes ett misstänkt vargspår i Botkyrka. Det är det tredje i området på kort tid och tillsammans ritar de ut en tydlig färdriktning.
ANNONS

Senaste veckorna har det rått vargfeber i norra Stockholm. Men så förra veckan spred den sig även ner till de södra delarna av länet.

Först hittades spår i Segeltorp i Huddinge, och dagen efter i Tullinge i Botkyrka. Roger Mohlin var en av dem som hittade spår efter en möjlig varg.

– Jag har sett vargspår förr och tankarna slog mig på en gång att det här kan vara varg, sade han då till Mitt i.

Tredje misstänkt vargspår på julafton

Nu har alltså ännu ett möjligt vargspår hittats. Återigen är det på Naturvårdsverkets hemsida Skandobs.se som en boende i Botkyrka rapporterat spåret. Det rapporterades in på julafton på en plats strax söder om det förra.

Tillsammans utgör de tre ett mönster där den eventuella varg som lämnat spåren rör sig nedåt länet – med betoning på eventuell. Hittills har nämligen inget av spåren bekräftats som just vargspår.

Biologen kan inte utesluta varg

Efter att ha sett fotografierna på det andra av de tre misstänkta vargspåren strax före jul sade Didrik Vanhoenacker, jourhavande biolog på Naturhistoriska muséet:

– Jag kan inte säga om det är varg eller hund. Hade det varit lite mindre hade man kunnat utesluta varg. Hade det varit lite större kan det dock vara antingen en varg eller en stor hund.

ANNONS

Råkar du på ett misstänkt spår? Ta några bilder och skicka till oss!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.