ANNONS

Möjligt att tycka till om Kolkajen

Du får tycka till om Norra Djurgårdsstadens framtid när Stockholms stad satsar på en ny sorts digital medborgardialog.
ANNONS

Stockholms stad bjuder in alla att tycka till om det nya området Kolkajen/Ropsten som ska bli ett av Norra Djurgårdsstaden mer profilerade områden. Förra veckan stod man på plats på torget vid tunnelbanan i Hjorthagen och frågade vad folk vill se i området.

– Det var väldigt uppskattat att vi så tidigt i processen frågade vad de som ska bo och vistas i området vill ha och inte ha, säger Staffan Lorentz, exploateringskontorets projektchef för Norra Djurgårdsstaden.

I Kolkajen ska 2 000 bostäder byggas, men det ska också finnas 70 000 kvadratmeter handel och kontor. Kommunen ska också få in en park, badplats och andra offentliga miljöer. Och det är dessa miljöer man vill att allmänheten ska få fylla med innehåll.

– Synpunkterna blir underlag i det fortsatta detaljplanearbetet för de offentliga miljöerna i området, säger Staffan Lorentz.

Slät betong för skejtboardåkning, anläggningsplatser för kajaker och bra gångförbindelser mellan gamla Hjorthagen och nya området var några av förslagen som kom in förra veckan.

Men det finns fortfarande chans att tycka till om Kolkajen. På Stockholms stads webbplats finns forum för dialog under hela september.

– För första gången kommer staden att ha en dialog där man kan vrida, vända, zooma in och ut på en digital modell på nätet. På den modellen kan man skriva in vad man vill se på exakta platser. Sedan kan andra användare ge tummen upp eller ner för förslaget, eller utveckla det vidare, säger Staffan Lorentz.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.