Möller kan få livstid för mord på Värmdöbo

Under måndagen avslutades rättegången i det uppmärksammade fallet om sommarstugemorden i Arboga. Johanna Möller fortsätter att hävda sin oskuld för mordet på exmaken från Värmdö.

Tingsrätten beslutade i juni att Johanna Möller och Mohammed Rajabi är skyldiga till mord och mordförsök på Möllers föräldrar och hennes före make, Aki Paasila, tidigare Värmdöbo.

Under måndagen avslutades rättegången och åklagaren yrkar på livstid fängelse för det före detta paret.

”Hon är utstuderat jävlig”

Under måndagen redovisades även resultatet av de omfattande rättspsykiatriska undersökningarna som Möller och Rajabi fått genomgå under sommaren.

Psykiatrikern Ulf Åsgård, expert på gärningsmannaprofiler, har tidigare sagt att han är övertygad om att Johanna Möller kommer att dömas till fängelse.
– Det skulle förvåna mig mycket om kvinnan inte får livstid. Hon är utstuderat jävlig och cynisk, att mörda eller beordra mord på sina föräldrar och sin egen make, säger han till vlt

”Hon är utstuderat jävlig och cynisk, att mörda eller beordra mord på sina föräldrar och sin egen make”

”Min man drunknade”

Johanna Möller har förnekat brotten, även mordet på ex-maken Aki Paasila, enligt de brev som hon har skrivit från häktet, bland annat till aftonbladet.

”Det finns inget som styrker att han bragts om livet. Min man drunknade, han blev inte nerslagen med ett basebollträ”, skriver Johanna Möller i brevet och syftar på det som hennes äldsta dotter berättat om uppmaningen som hon fått från Johanna Möller om att dottern skulle vara med och slå ihjäl Aki Paaslia med ett basebollträ.

Domen kommer den 21 augusti.

Fakta

Arbogafallet - ett av de mest omskrivna

  • De så kallade sommarstugemorden har blivit ett av de mest uppmärksammade och omskrivna kriminalfallen på senare tid.
  • Det hela började i augusti när Johanna Möllers 68-åriga pappa hittades död och hennes 63-åriga mamma svårt knivskadad i en sommarstuga i Arboga i Västmanland.
  • Misstankar fattades mot Johanna Möller och hennes 18-åriga pojkvän Mohammed Rajabi. I september 2016 häktades de misstänkta för mord och mordförsök.
  • 2015 hittades Möllers 42-årige man, Aki Paasila, drunknad vid sommarstugan. Polisen fattade inga misstankar om brott. Det gjorde däremot försäkringsbolaget då kvinnan tecknat livförsäkring på flera miljoner.
  • 15 november förra året grävdes hans grav upp på kyrkogården i Värmdö. Anledningen var att man ville göra ytterligare en obduktion.
  • 21 augusti väntas domen mot Johanna Möller och Mohammed Rajabi.