(M): Mölnvik bästa platsen för helikoptern

Moderaten Marie Ljungberg Schött vill ha ambulanshelikoptern kvar i Mölnvik.
Moderaten Marie Ljungberg Schött vill ha ambulanshelikoptern kvar i Mölnvik.
Ambulanshelikoptern borde få ett permanent tillstånd att stå i Mölnvik. Det säger nu Moderaterna.

Helikopterplattan i Mölnvik har idag endast tillfälligt tillstånd att bedriva flygverksamhet. Som Mitt i tidigare har rapporterat måste ansökan skickas in till Länsstyelsen, som fattar beslut, något som inte skett och som har fått kritik. 

Vill att den ska stanna i Mölnvik

Nu svarar sjukvårdslandstingsråd vid Stockholms läns landsting, Marie Ljungberg Schött (M), på varför pappren inte kommit in.
– Att ansökan inte är inskickad till Länsstyrelsen handlar om att vi vill först veta att allt är klart med alla faktorer som spelar in, som flygsäkerhet, och vi för därför en dialog med Länsstyrelsen om vilka krav som ställs, säger hon. 

Enligt henne finns det dock inga tvivel om var helikoptern hör hemma.
– Vi behöver helikoptern och vi behöver ha den i Mölnvik, säger Marie Ljungberg Schött.

”Vi behöver helikoptern och vi behöver ha den i Mölnvik”

”Livlina för hela skärgården”

Även kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör (M), som tillsammans med Alliansen tidigare gått ut och sagt att helikoptern bör stanna i Mölnvik, håller med.
– Det är oerhört viktigt för oss att ambulanshelikoptern finns på Värmdö då det är en viktig livlina utifrån kommunens geografiska förutsättningar och för hela Stockholms skärgård, säger hon.

Samtidigt tittar tjänstemän inom landstinget på andra placeringar ifall Mölnvik visar sig inte fungera på grund av säkerhetsskäl, enligt uppgifter från landstingsmoderaterna.