ANNONS

Mona, 76, överfölls på väg till affären

Mona svensson överfall jakobsberg
Mona Svensson har ryggproblem och tar sig runt med hjälp av rullator eller eloped.
Mona svensson överfall jakobsberg
"Blåmärken stora som plättar", säger Mona Svensson att hon fått efter överfallet.
Det var vid lunchtid förra torsdagen som Mona Svensson, 76, skulle gå till affären i Jakobsberg. Plötsligt överfölls hon av en man som försökte stjäla hennes väska. Tjuven fick inte med sig något, men Mona Svensson ramlade och slog sig så illa att hon fick operera handen efteråt.
– Jag har aldrig skrikit något så hemskt, säger hon.
ANNONS

Mona Svensson som är 76 år gammal befann sig hos en vän på Kvarnvägen i Jakobsberg under torsdagen förra veckan. När hon vid lunchtid skulle ta sig till affären bara några hundra meter bort blev hon plötsligt överfallen av en rånare. Mannen, som hade huva och förtäckt ansikte, försökte rycka till sig väskan som var fastknuten i Mona Svenssons rullator.

– Jag ramlade i backen och kom inte upp. Jag skrek för mitt liv, jag har aldrig skrikit något så hemskt, säger Mona Svensson, som är 76 år gammal.

När en förbipasserande kvinna hörde ropen sprang rånaren iväg utan att ha fått med sig något.

– Det var nog jag som skrämde bort honom när jag skrek som in i helskotta, för då släppte han taget. Det är en riktig fegis som ger sig på såna med rullator, säger Mona Svensson.

Blev tvungen att operera handen

Men det visade sig att fallet gått hårdare åt Mona Svensson än vad hon trodde till en början. Blåmärken ”stora som plättar”, som hon uttrycker det, och efter ett besök på sjukhuset stod det dessutom klart att hennes hand var så illa däran att den blev tvungen att opereras. Det kommer nu ta flera veckor innan handen är helt återställd.

– Vilket jävla svin va, som gör något sånt här. Jag tycker det är bra att det kommer ut, så att andra får veta, säger Mona Svensson.

Polisen prioriterar ärendet

Polisen har tagit emot anmälan och utreder fortfarande händelsen, men vill inte gå in i detalj på vilka spår de har efter händelsen.

– Det mesta vid såna här brott hänger på att vi så snart som möjligt gör de utredande åtgärder som krävs. Det handlar om att målsägare och vittnen ska ha så goda minnesbilder som möjligt, säger Peter Nymann vid Järfällapolisen.

– Brott mot äldre är viktigt för oss, vi prioriterar det och därför har det här ärendet nästan omgående lagts ut på en handläggare, säger Peter Nymann.

ANNONS

Tänker inte ändra sina vanor: ”Det ska inte han få hindra mig ifrån”

Mona är fortfarande upprörd efter händelsen, men säger att den inte kommer få henne att ändra sina vardagsvanor.

– Nej jag kommer fortsätta gå ut, det ska inte han få hindra mig ifrån. Man får väl se sig lite bättre omkring, men jag hade aldrig kunnat drömma om att något sånt här skulle hända mitt på dagen, säger Mona Svensson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.