Monica Pettersson (M): ”Jag avgår inte”

Kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson.
Kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson.
Ina Ununger (C).
Ina Ununger (C).
Det är fortsatt rörigt i Värmdöpolitiken. Under tisdagen kom uppgifter om att kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson (M) avgår. Samtidigt lämnar Centerns Ina Ununger sina uppdrag.

Det var under tisdag lunch som NVP skrev att kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson kan komma att avgå drygt två år efter valet, i samband med att kommundirektör Stellan Folkesson slutar 31 januari 2017. Något som Monica Pettersson dock själv dementerar.
– Om jag slutar kommer jag att meddela det. Detta är bara rykten, säger Monica Pettersson när Mitt i ringer henne.

Läs mer: Avhopp skapar kaos i Värmdöpolitiken

Under tisdagen kom även uppgifter om att Centerpartiets Ina Ununger lämnar alla sina uppdrag i kommunledningen, kommunstyrelsen och näringslivsnämnden.

”Inför andra halvan av mandatperioden och valet 2018 gör Centerpartiet förändringar internt och i tillsättandet av förtroendeposter i kommunen” skriver partiet i ett pressmeddelande.

Enligt uppgifter till Mitt i ska Ina Ununger ha tvingats bort av Moderaterna på grund av att det funnits samarbetsproblem. Efter den tidigare centerpartisten Mica Nordströms hopp till Liberalerna och Sverigedemokraten Jerry Scherwalls byte till Moderaterna har M, KD och L egen majoritet i kommunfullmäktige utan Centerpartiet. Det betyder att Alliansen i praktiken kan välja att helt utesluta Centern. Men det är inget alternativ, enligt Monica Pettersson.
– Det är centern som har tagit besluten om Ina Ununger. Vi har 26 mandat utan partiet men vi vill ha centern kvar i Alliansen och vill inte vara utan dem, säger Monica Pettersson.

”Vi vill ha Centern kvar i Alliansen”

Ina Ununger kommer att vara kvar i det internpolitiska arbetet. Hon blir även ny ordförande i Centerns Värmdökrets och tar över uppgiften som politisk sekreterare efter Christina Svenby och Lars Alenfalk.

– Ett enat Värmdöcentern gör nu ett omtag, och jag ser fram mot att leda ett starkt team som nu fortsätter att arbeta för att skapa bra förutsättningar för Värmdös innevånare, säger Ina Ununger.
Centerpartiets styrelseordförande Lars Alenfalk går in och ersätter Ununger.