Mopedister tvingas betala p-avgifter

Sanna Johansson, som ibland brukar parkera sin moped klass 1 i Ropsten, är kritisk till de nya reglerna.
Sanna Johansson, som ibland brukar parkera sin moped klass 1 i Ropsten, är kritisk till de nya reglerna.
Motorcykel- och mopedparkeringen i Ropsten blir avgiftsbelagd. De nya parkeringsreglerna kommer att påverka de som pendlar från Lidingö till Ropsten. Sanna Johansson är en av de som blir drabbade.

Stockholm stad inför nu nya parkeringsregler som innebär att det blir parkeringsavgifter och boendeparkering i fler områden av staden. Det innebär det att det blir parkeringsavgifter för de som ställer sin motorcykel eller moped klass 1 i Ropsten.

De nya parkeringsreglerna drar i gång under hösten i områden söder om innerstan. 2017 börjar omskyltning av parkeringsplatser i området där Ropsten inkluderas. Taxan blir 5 kronor i timmen mellan klockan 07.00-19.00 på vardagar. Torsviksbon Sanna Johansson, som brukar parkera sin moped klass 1 i Ropsten, är kritisk.

– Det är sjukt. Det var inte länge sedan man måste börja betala bara för att hämta och lämna med bil i Ropsten. Och nu blir det ännu fler avgifter, säger hon.

Syftet är att öka framkomligheten på Stockholms gator, minska trängseln i staden och öka antalet lediga parkeringsplatser. Att även motorcyklar och mopeder nu ska betala för att parkera väcker ilska.

– Detta kommer att begränsa för oss som åker hit och parkerar. Det känns onödigt, som det ser ut idag så finns det ju bra med plats här, säger Sanna Johansson.

Läs mer i fredagens Lidingö tidning.