ANNONS

Mor och dotter som vill passa in men sticka ut

Ann Westin och dottern Camilla Isaksson är sambos i Vasastan. Nu ska de dessutom göra humor­föreställning tillsammans. I den frågar de sig varför det är fel att klä av sig helt naken hos gynekologen.
ANNONS

När Ann Westin får en idé till en föreställning kommer inspirationen ofta från oväntat håll.

– Den här gången fick jag syn på ett roligt tyg och ville göra något av det.

Tyget är färgstarkt och blommigt och showen fick namnet ”Sticka ut och passa in”. Den har hon skrivit tillsammans med sin dotter Camilla Isaksson. I den utforskar de människors längtan efter att vara unika – utan att betraktas som konstiga.

– Alla människor vill sticka ut men inte för mycket, för då jävlar smäller det, säger Ann Westin.

Själv har hon inte alltid lyckats hålla sig inom gränserna. Publiken får till exempel höra om när Ann Westin klädde av sig helt naken hos gynekologen och drog sexskämt på föräldramötena.

– Ibland vill man passa in så mycket att man sticker ut av den anledningen. Man försöker hitta sin plats i en grupp, men anstränger sig så mycket att det blir fel.

Ann Westin påbörjade sin komikerkarriär i mitten av 90-talet och är nu en av Sveriges mest rutinerade underhållare.

Hon står för det mesta av pratandet på scenen när hon och dottern arbetar ihop. Camilla, som är jazzsångerska, tar tillsammans med fyra musiker hand om musiken.

– Men manuset har vi arbetat fram tillsammans. Bäst blir det när arbetet sker spontant. När vi har familjemiddagar håller mamma ofta låda och då kan jag säga: ”det där är ju stand up, det kan du använda!”.

ANNONS

Förutom att arbeta ihop bor Ann och Camilla ihop just nu. Camilla bodde nyligen i England, och när hon kom tillbaka hittade hon inget eget på Stockholms tuffa bostadsmarknad. Men hon trivs bra i Vasastan, liksom mamma Ann.

– Jag älskar Vasastan! Det är som en stad i staden, med restauranger och småbutiker, säger Ann.

– Ändå är det ganska lugnt, inget stökigt nattliv. Enda nackdelen är att det kan vara lite snobbigt, man kan inte gå och handla mat i pyjamas, säger Camilla.

Camilla Isaksson och hennes mamma Ann Westin repeterar på Intiman.

Fakta

Jobbade som mentalskötare

Namn: Ann Westin och Camilla Isaksson.

Bor: Vasastan.

Ålder: 59 och 27 år.

Bakgrund: Ann Westin har arbetat som mentalskötare och undersköterska och debuterade som komiker 1996. Camilla Isaksson har läst engelsk litteratur på universitet i England och är jazzsångerska.

Aktuella: Med föreställningen ”Sticka ut och passa in” som har premiär på Intiman den 29 oktober.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.