Mörbybadet sätter P för parkeringsproblemen

Från och med i dag krävs det att man kan bevisa att man är badgäst för att få parkera vid Mörbybadet.
Från och med i dag krävs det att man kan bevisa att man är badgäst för att få parkera vid Mörbybadet.
Nu ska det vara slut på parkeringstrasslet vid Mörbybadet. Från och med i dag krävs det att man kan bevisa att man är badgäst för att få parkera.

Mörbybadet har länge haft problem med att personer som inte är badgäster fyller upp deras parkering. Vilket har gjort det svårt för dem som faktiskt ska bada att få en plats.

– Det har varit ett stort problem, vi har till och med haft en del personer som sagt upp sin medlemskap hos oss på grund av det här. Även när vi ser att det bara är fyra personer i badet är det ändå helt fullt på parkeringen. Folk som ska in till stan eller gå på lunchrestaurangerna i närheten har använt vår parkering, säger Anna-Lena Larsson, arbetsledare på Medley.

Men nu ska problemet alltså vara åtgärdat. I dag har kommunen satt upp nya skyltar vid badet. För att slippa p-böter krävs bevis på att man är badgäst – 45 platser är avsatta endast för dem.

– Man får hämta ett tillstånd inne hos oss och lägga i bilen. Där står datum och tid, och så får man stå i tre timmar framåt. Det har tagit lite tid att ordna upp det här tillsammans med kommunen, men nu har vi äntligen skyltat om, säger Anna-Lena Larsson.

Hon hoppas att det nu ska bli smidigare för badgästerna att besöka dem.

– Det här är för deras skull. Det har varit värst för de äldre som går på vattengymnastik här. En del har varit jätteledsna och fått vända och åka hem igen för att de inte har fått plats.