Mörbyskolan fuktskadat – klassrum stängda

Mörbyskolan renoveras, eleverna flyttar ut i paviljonger.
Mörbyskolan renoveras, eleverna flyttar ut i paviljonger.
Renovering pågår på Mörbyskolan. Nu har fler klassrum fått stänga på grund av fuktskador.
– Det här har tärt på oss måste jag säga, säger Mörbyskolans rektor Isabel Rodriguez.

Den planerade renoveringen av Mörbyskolan är i full gång och den nya paviljongen är snart inflyttningsklar. Men problemen har växt, nu har en större vattenläcka upptäckts och under den senaste månaden har flera klassrum blivit obrukbara.

– Man har hittat en fuktskada i en av de flyglarna vi renoverar då vatten har runnit från berget och har fått stänga ytterligare mellan 8-10 klassrum, säger Isabel Rodriguez som är rektor på Mörbyskolan.

Det har inneburit ändrade schemaläggningar för att skolan ska få ihop alla lektioner.

– Vi har kunnat hålla all undervisning och pusslat ihop detta så vi inte har behövt ställa in en enda lektion, säger Isabel Rodriquez.

Oro bland föräldrar

Föräldrar ska ha varit oroliga över vad som händer efter jullovet men skolan jobbar på att lösa lektionerna med schemaändringar fram till att de nya paviljongerna kan tas i bruk i slutet av januari. Skolledningen har större beredskap och sitter nu och lägger om schemat så att det ska flyta på så smärtfritt som möjligt.

– Både lärare och elever har varit fantastiska och haft ett bra tålamod och verkligen kämpat för att verksamheten ska fungera, trots motgångarna. Det blir skönt att flytta in i de nya paviljongerna, de är verkligen fina. Plus att de är varma och sköna också, just nu är det kallt här, säger Isabel Rodriguez.

Nu ska Mörbyskolan bli med paviljong