Mördad 32-åring tros ha lockats i en fälla

På platsen där 32-åringen hittades ligger blommor, ljus och handskrivna lappar.
På platsen där 32-åringen hittades ligger blommor, ljus och handskrivna lappar.
32-åringen som hittades död i en skogsdunge tros ha lockats i en fälla efter att ha fått kontakt med två tonårstjejer på en dejtingsajt.

I fredags häktades två 25-åriga män misstänka för mord.

”Du är saknad. Hur kan någon vara så hjärtlös.” Texten står på en handskriven lapp bland blommor och ljus. Vänner och anhöriga har ordnat en minnesplats i skogsdungen där en 32-årig man hittades mördad förra söndagen.

Mordet har rört upp känslor i området.

– Det är fruktansvärt. Som förälder känner jag med hans föräldrar. Jag är inte rädd, men många som bor här vågar inte gå i skogen längre, säger en kvinna som bor i närheten.

Det var förra söndagen som en 32-årig man hittades död i skogsdungen nära Ulriksdals station.

På tisdagen greps och anhölls fyra personer, misstänkta för att ha rånat och mördat mannen. Det var två tonårsflickor, bara 15 och 18 år gamla, och två 25-åriga män.

Under förra veckan klarnade händelseförloppet. Den 32-årige mannen hade, enligt polisen, kommit i kontakt med flickorna via en dejtingsajt och lockats i en fälla. Väl på plats ska även männen ha dykt upp. De försökte råna honom, men något gick snett och mannen dödades.

De fyra misstänks ha genomfört ett liknande rån dagen innan. Rånet ”lyckades” utan att våld användes.

– Ja, det är samma modus. De har lockat dit någon och sedan rånat honom. Det skedde nästan på samma plats, säger Lars Byström, presstalesman vid polisen.

Polisen kan inte utesluta att fler män har blivit drabbade.

– Vi vill gärna komma i kontakt med dem, säger Lars Byström.

I fredags hölls häktningsförhandlingar mot de fyra inblandade i Solna tingsrätt. Den 18-åriga flickan häktades, misstänkt på sannolika skäl för rån den 4 september och grovt rån den 5 september. Den 15-åriga flickan häktades inte, på grund av sin låga ålder. Hon är dock misstänkt för samma brott.

– Jag är jättelättad och hon är lättad. Jag sa till tingsrätten att man inte ska sätta barn i häkte. Det är min bestämda uppfattning, säger Hanna Lindblom, 15-åringes advokat.

Hon är fortfarande misstänkt för rån och grovt rån, hur ställer hon sig till det?

– Hon förnekar brott. Hon har befunnit sig på platsen och haft en viss delaktighet. Mer vill jag inte säga av hänsyn till min klient och förundersökningssekretessen.

De 25-åriga männen, var­av en är från Solna, häktades misstänka på sannolika skäl för mord.

– Utredningen kommer nu att fortsätta. Jag har fram till den 26 september på mig att väcka åtal, säger åklagare Jenny Clemedtson.