ANNONS

Bror till mördad 15-åring gästar Sätradagen

Alejandro
Alejandro Sinisalo, vars lillebror sköts till döds, kommer till Sätradagen.
Rockbandet Smelly Nellie från Sätra uppträder på Sätradagen 10 juni 2017
Loala rockbandet Smelly Nellie uppträder.
Lena Ölander vann årets Skärholmspris
Sätrabon Lena Ölander arrrangerar Sätradagen för åttonde året i rad.
Alejandro Sinisalos 15-åriga bror Robin mördades utanför sin egen port. Nu kommer Alejandro, som skottskadades svårt, till Sätradagen för att berätta om vägen tillbaka till livet.
ANNONS

Lördagen den 10 juni är det dags för Sätradagen – dagen då Sätraborna samlas i Sätradalsparken för att lyssna på artister och titta på dans, picknicka och leka.

Men inte bara. 2016 beslöt Lena Ölander – Sätrabo, nattvandrare och festivalarrangör – att också göra Sätradagen till en forum för ickevåld. Så blir det också i år. På plats finns Carro och Alejandro Sinisalo, mamma och bror till 15-årige Robin som sköts ihjäl utanför sitt hem i Akalla i januari 2016.

– De ska inte att berätta om själva händelsen, den är för hemsk med tanke på alla barn på festivalen. Alejandro ska berätta hur han tagit sig vidare i livet efter mordet, säger Lena Ölander.

En annan föreläsare är Milad Mohammadi, grundare av Järvaskolan och prisbelönad för sina tal.  Konferencier är Janne Lundholm, verksamhetsansvarig för stiftelesen nattvandring.nu.

– Han kommer säkert att berätta en del om nattvandring och vikten av att föräldrar engagerar sig, säger Lena Ölander.

Rockbandet Smelly Nellie från Sätra uppträder på Sätradagen 10 juni 2017

Lokala rockbandet Smelly Nellie uppträder.

Det blir mycket underhållning också, bland annat med en hemlig, känd artist. Andra av artisterna är bland andra Malcolm B, Daniel Da Costa, Niina Boniita och lokala rockbandet Smelly Nellie. Sätra kids ska också äntra scenen.

– För barnen blir det bland annat hoppborgar, mekanisk tjur, gladiatorspel och bollspel. Men inget tivoli. Många tyckte att det var för dyrt förra året, säger Lena Ölander.

ANNONS

Festivalen pågår kl 12–20. Nattvandrarna i Sätra är huvudarrangör. Carro och Alejandro Sinisalos organisation Fuck våldet och Ung Arena är medarrangörer.