ANNONS

Mördade 28-åringen var gängledare i söderort

28-åringen som dödats efter en dramatisk biljakt i Mariehäll var samma person som startade en av de blodigaste konflikterna i Stockholm. Allting började 2013 när ett parti kokain försvann från hans nätverk i Bredäng. Snabbt så misstänkte nätverket att en medlem i Östberganätverket låg bakom stölden.
ANNONS

Under måndagen den 20 november blev en 28-årig man ihjälskjuten på Bällstavägen i Bromma. Mannen som dog hade enligt uppgift en ledande roll inom det kriminella nätverket i Bredäng. Nätverket har en stor konflikt med ett nätverk i Östberga som började 2013.

Det hela började med att ett parti kokain försvann ur Bredängsnätverket gömda lager enligt polisen.

Snabbt så misstänkte nätverket att en medlem i Östberga nätverket låg bakom stölden enligt polisutredningen. De båda möttes för att göra upp i en gångtunnel. Mötet spårade ur när Bredängsledaren tog fram en pistol och sköt den utpekade kokaintjuven.

I december 2013 så dömdes Bredängsledaren till fyra och ett halvt års fängelse för skjutningen. I november förra året så frigavs ledaren villkorligt och drygt ett år senare mördades han själv under biljakten i Mariehäll i Bromma.

Enligt vittnen och polis så avlossades skotten från en annan bil av skytten som hängde ut genom bilrutan. Utredningen om mordet på gängledaren pågår för fullt, två män har begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mord. Åklagaren Carolina Frohm vill i nuläget inte kommentera om de misstänkta männen har någon känd koppling till Stockholms undre värld. Enligt uppgifter till Expressen så kopplas en av männen till ett av Stockholms kriminella nätverk.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.