ANNONS

Mördades dagen innan han skulle upp i rätten

Vid 9-tiden under tisdagsmorgonen larmades polisen till Hallonbergen.
Vid 9-tiden under tisdagsmorgonen larmades polisen till Hallonbergen.
Det brutala dubbelmordet i Hallonberget i tisdags kan ha koppling till en avslöjad narkotikafabrik, uppger Dagens Nyheter.
39-åringen, som dödades tillsammans med en kvinna, ska ha fruktat för sin säkerhet sedan han avslöjat att han och andra odlat stora mängder cannabis. Mordet skedde dagen innan mannen skulle höras i rätten, skriver tidningen.
ANNONS

Enligt en förundersökning som Dagens Nyheter har tagit del av ska dubbelmordet ha skett ett dygn innan den 39-årige mannen, som dödades i Hallonbergen i tisdags tillsammans med en kvinna, skulle infinna sig i Uppsala tingsrätt, åtalad för bland annat narkotikabrott och ringa vapenbrott.

Hotades av kriminella

Det är också i i förundersökningen som det framkommer att den nu mördade mannen tidigare hade blivit hotad av kriminella och var orolig för sin säkerhet. Detta eftersom han i juni 2016 hjälpt polisen att avslöja en stor cannabisodling i Hälsingland. Vid en husrannsakan här hade polisen hittat en startpistol och det var i samband med att 39-åringen hördes om detta som han berättade om hoten, enligt DN.


LÄS MER: Teorin: Därför mördades paret i Hallonbergen


Narkotikatillverkningen hade avslöjats efter att 39-åringen och en 26-årig man stoppats drogpåverkade av polis på E4:an i höjd med Knivsta. I bilen hittades cannabisplantor och en stor haschkaka, narkotika som 39-åringen medgav var hans. Men mannen berättade  även att narkotikan kom från en odling som han och andra bedrev i hus i Strömsbruk norr om Hudiksvall, skriver DN.

Enligt tidningen ska 39-åringen ha övertalats att köpa huset för kumpanernas räkning , men sedan fått kalla fötter.


LÄS OCKSÅ: Kommunen ordnar krishjälp efter dådet


Polisen är förtegen

Polis och åklagare är dock fortfarande förtegna om vad som kan ligga bakom dubbelmordet.

– Det är alldeles för tidigt att säga. Vi tittar på en mängd olika saker, säger spaningsledare Michael Wessling vid Polisområde Nord till Dagens Nyheter.

Fyra unga män har gripits och tre av dessa har anhållits, på sannolika skäl misstänkta för mord.

ANNONS

 

ANNONS