ANNONS

Peter Plax mördare psykiskt sjuk – kan slippa fängelse

Peter Plaxs misstänkta mördare är psykiskt sjuk
16-åringen har erkänt att det var han som mördade Peter Plax vid Rösjön i Sollentuna i somras. Nu har han genomgått en psykundersökning.
Den 16-åriga pojken som erkänt att det var han som mördade den jämnåriga Peter Plax har en allvarlig psykisk störning. Det visar den stora rättspsykiatriska undersökningen inför en framtida rättegång.
Om han fälls för mordet är det högst troligt att han döms till vård och slipper fängelse.
ANNONS

Det var den 2 augusti som 16-årige Peter Plax mördades vid Rösjön i Sollentuna. Den misstänkta gärningsmannen, som var en skolkamrat till Peter Plax, sitter sedan dess häktad och har erkänt mordet.

Inledningsvis genomgick den misstänkte mördaren en mindre sinnesundersökning som visade att en allvarlig störning kunde misstänkas och en större undersökning rekommenderades.

Kan slippa fängelse

Den undersökningen är nu klar och på torsdagen lämnades resultatet in till Attunda tingsrätt, skriver Expressen.

Undersökningen visar att 16-åringen lider av en allvarlig psykisk störning. Det finns därför förutsättningar att han får rättspsykiatrisk vård om han fälls i den kommande rättegången.

Den 8 oktober är sista dagen för åklagaren i fallet att lämna in åtalet mot den misstänkte 16-åringen.

De båda pojkarna hade gått ut Fribergaskolan i Danderyd och skulle precis börja gymnasiet. I mitten av augusti begravdes Peter Plax vid Danderyds kyrka.