ANNONS

Misstänkt åt middag med offer före mordet

Mordåtal Kista
Misstänkte gärningsmannen till vänster, en annan man i mitten och gängledaren till höger.
Samma kväll som dubbelmordet i Kista satt den misstänkte mördaren och de två blivande mordoffren och åt tillsammans på en restaurang.
En timme senare misstänks gärningsmannen ha skjutit ihjäl dem i en bil på Själlandsgatan i Kista.
ANNONS

I går, tisdag, åtalades den 30-årige man, som suttit häktad misstänkt för dubbelmordet i Kista sedan 20 mars. Mitt i har tagit del av förundersökningen som beskriver hur mordet tros ha gått till.

Det var på kvällen den 8 mars i år som de två männen i 20-års åldern sköts ihjäl i en bil på Själlandsgatan i Kista, mitt emellan skolan och radhusen på gatan. En av männen var tidigare en ledare inom det kriminella nätverket Lejonen. Den andre unga mannen hade anknytning till Husby då han hade många kompisar där.

Enligt polisen hade han ingen koppling till det kriminella nätverket Lejonen. Han hade tidigare varit häktad för narkotikabrott. I förhör med hans vänner uppger de att de tyckte det var konstigt att han han var i sällskap med Lejonetledaren den kvällen, då de bara kände varandra ytligt. Många som förhörts tror att han hamnade i bilen av en slump.

Åt middag tillsammans samma kväll

Enligt polisens förundersökning befann sig den misstänkte gärningsmannen tillsammans med de två offren på en restaurang utanför Uppsala en timme före mordet.

I bevismaterialet finns en bild tagen med mobilkamera av mannen med Husbyanknytning, där man ser gärningsmannen och ledaren för Lejonen samt en tredje person från restaurangen den kvällen.

Efter middagen åkte de tillbaka mot Stockholm och mannen som är i mitten av bilden blev avsläppt i Årsta.

Gärningsmannen och de blivande mordoffren åkte vidare till Kista.

Vid 22-tiden såg ett vittne som var ute och gick på Själlandsgatan hur en äldre silverfärgad bil körde iväg från gatan i hög hastighet. Intill platsen som bilen körde från stod en annan bil parkerad. När vittnet gick fram mot bilen såg hon att rutorna var sönderskjutna och att två skjutna personer fanns i bilen, och hon larmade därefter polisen, som snabbt ryckte ut till platsen.

ANNONS

Sköts i huvudet från baksätet

Männen satt i framsätet, och båda var skjutna i huvudet. Polisen tog beslutet att köra männen till sjukhuset, eftersom de uppvisade livstecken, och ambulansen inte var på plats.

Men männen var så pass skadade att deras liv inte gick att rädda.

I förundersökningen har det kommit fram att ett av offren pratade i telefon när han blev skjuten.

I ett förhör beskriver kvinnan som han pratade med att de hade telefonen på högtalarfunktion och att hon hörde ljud, som att telefonen tappades i bilgolvet och sedan ljudet av en person som hade svårt att andas.

Sedan tog en förbipasserande kvinna luren och berättade att de har blivit skjutna. Sedan bröts samtalet.

Den misstänkte gärningsmannen greps i Danmark den 13 mars. Rättegången startar den 12 oktober. Den misstänkte mannen nekar till brott.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.