23-åring mordåtalad – sambo hittad död i badkar

23-åring åtalas för mord. Sambo hittad drunknad i badkar i Solna. Huvudförhandlingar inleds 4 feb, 2019.
Fotspår i badrummet.
I april i fjol hittades en kvinna i 30-årsåldern död i badkaret i sin lägenhet i Solna. Den treåriga dottern fanns i hemmet när dödsfallet inträffade.
Nu ställs hennes 23-årige sambo inför rätta, åtalad för att ha mördat kvinnan.

På måndagen inleddes huvudförhandlingarna i Solna tingsrätt i fallet som förutom mord innefattar bland annat grovt kvinnofridsbrott och förtal. Den åtalade 23-åringen ska, enligt åklagaren, ha mördat sin sambo genom att förgifta henne med det narkotikaklassade läkemedlet tramadol och placerat kroppen i ett badkar, där kvinnan sedan drunknade.

I lägenheten fanns samtidigt kvinnans 3-åriga dotter.

Utreddes som självmord

Enligt Aftonbladet finns det intern kritik inom polisen mot att ärendet först behandlades som självmord och att en brottsplatsundersökning därmed inte gjordes förrän flera dagar senare.

Mannen har suttit häktad sedan i maj. Enligt åtalet ska han under åtta månaders tid ha gjort sin sambos liv till ett helvete. Bland annat ska han ha misshandlat, hotat att döda och tvingat i henne tabletter. Han ska också ha fotat och filmat sambon mot hennes vilja och använt materialet för att utsätta henne för andras missaktning. 23-åringen åtalas också för sexuellt ofredande och grovt förtal, gällande en annan kvinna. Mannen nekar i huvudsak till alla brott.

Förhandlingarna väntas pågå i elva dagar. 23-åringen företräds av försvarsadvokat Leif Silbersky.

Mannen är tidigare straffad för bland annat misshandel.