Alla mordåtalade nekar till brott

22-åringen sköts i ett garage i Hallonbergen.
22-åringen sköts i ett garage i Hallonbergen.
Nu har alla unga män som står åtalade för mordet på en 25-åring i Hallonbergen, hörts av rätten. Samtliga nekar till brott.
Nya uppgifter har också kommit fram under rättegångsdagarna. Inget som framkommit har dock gjort att bevisläget har ändrats enligt åklagare Olof Calmvik.

Under torsdagsmorgonen förhördes den sista av de sex unga män som står åtalade för mord och medhjälp till mord på en 25-årig man i Hallonbergen i januari. En 18-åring, åtalad för skyddande av brottsling, har också hörts av rätten.

Alla de tilltalade nekar fortfarande till att ha något med mordet att göra. Flera av dem förklarar sig vara vänner till den mördade 25-åringen.

”Jag räknar med att han frikänns helt och hållet.”

Martin Persson, advokat

– Min klient förnekar brott. Han berättar att han varit i närheten av platsen men att han inte har gjort någonting. Han var vän med nn (25-åringens namn) och har inget motiv för att göra någonting mot honom. Jag räknar med att han frikänns helt och hållet, säger Martin Persson, advokat till en av de åtalade 21-åringarna.

Alain Soussi, advokat till en av de två åtalade 18-åringarna förklarar att hans klient är helt främmande för våld, droger och alkohol, att han saknar sin familj och är helt säker på att rättegången kommer att visa att han inte hade någon del i det som hände under kvällen den 22 januari.

Nya uppgifter har kommit fram

En 18-åring står åtalad för skyddande av brottsling, men även han förnekar att han skulle haft avsikt att påverka polisutredningen och att skydda någon.

”När de sedan kom till Karolinska så fick han fly för sitt liv. ”

Johan Ödlund, advokat

– Hans förklaring till varför han hade målsägandens telefon i handen, var att han hjälpte honom med den i bilen. När de sedan kom till Karolinska så fick han fly för sitt liv. Efter det använda han telefonen för att larma polis och ambulans och behöll telefonen för att kunna lämna över den till nn:s (25-åringens namn) familj, säger 18-åringens advokat Johan Ödlund.

Han räknar med att hans klient frikänns helt.

Enligt åklagare Olof Calmvik har flera av de åtalade kommit med nya uppgifter under förhören i rättegångssalen.

– Men det har inte framkommit något som ändrar brottsrubriceringen eller som ändar bevisläget i någon negativ riktning, säger han.

Framöver ska nu förhör med vittnen hållas.