Morddömd massör ofredade kvinnor sexuellt

Mannen dömdes vid Södertörns tingsrätt.
Mannen dömdes vid Södertörns tingsrätt.
En massör i söderort har dömts till sex månaders fängelse för sexuellt ofredande och sexuellt tvång mot två kvinnor.
Mannen är tidigare dömd för mord, men frigavs villkorligt 2011.

Mannen dömdes till livstids fängelse i mitten av 1990-talet, bland annat för mord. 2008 omvandlades livstidsstraffet till ett tidsbestämt straff på 24 års fängelse. För några år sedan frigavs han villkorligt och startade en massagesalong i söderort.

Hit kom en ung kvinna, i början av året. Mannen masserade henne, men inte bara det. Han utförde också olika sexuella handlingar mot henne. I förhör har kvinnan berättat att hon blev paralyserad av hans beteende. Trots sitt chocktillstånd kunde hon till sist be honom att sluta. När hon tackade nej till att följa med till hans lantställe kastade han åt henne några handdukar. Hon klädde på sig och sprang ut ur lokalen.

Även den andra utsatta kvinnan kom till salongen i början av 2016. Hon utsattes också för sexuella närmanden av olika slag.

Nu har Södertörns tingsrätt dömt mannen för sexuellt tvång, mot den första kvinnan, och för sexuellt ofredande, mot den andra. I domen framhålls att båda kvinnornas berättelser är detaljerade, sammanhängande och konsekventa. De framstår som mycket trovärdiga och tillförlitliga och kvinnorna saknar skäl att anklaga massören för något oriktigt, skriver tingsrätten.

Straffet blev sex månaders fängelse. Dessutom förverkades sex månader av de tre år han hade kvar av sin villkorligt medgivna frihet. Han kommer alltså att sitta i fängelse i ett år.

Massören ska dessutom betala 34 800 kronor i skadestånd till den första kvinnan och 19 800 kronor i skadestånd till den andra.