Välj ditt område
Mötet hålls ikväll.
Mötet hålls ikväll.

Efter morden – öppet möte i Hallonbergen

Nyheter Polisen, Förvaltaren, kommunen och politiker deltar i kvällens möte för boende, handlare och andra berörda i Hallonbergen.

Det har gått nio dagar sedan dubbelmordet i Hallonbergen. Frågor och oro finns kvar, och nu anordnar Sundbybergs stad ett öppet informationsmöte för att möta invånare, handlare och andra berörda. Mötet hålls på Kulturcentrum i Hallonbergen centrum och medverkar gör Förvaltaren, stadens Posom-grupp (psykiskt och socialt omhändertagande), Förvaltaren, polisen och politiker.

Detta görs som en rutin någon vecka efter ovanliga händelser, som bränder och allvarliga brott, berättar Göran Forsström, säkerhetschef i Sundbybergs stad.

– När någonting utöver det vanliga inträffar brukar det finnas ett stort behov av ett forum där man kan ställa frågor. Det kan finnas behov av samtalsstöd. Det här är en mycket allvarlig händelse och det blir ett samtalsämne. Det var ju ett mord i slutet på januari också, och det har varit skottlossning i Rissne. Det har bubblat en del på senaste tiden och då är det bra att jobba proaktivt och förekomma frågor och oro, säger han.

Läs mer: Tre häktade för morden 

Dagarna efter morden i Hallonbergen fick han en del samtal.

– Jag fick frågor som ”kan vi åka till Hallonbergen centrum?”, ”är det säkert att låta mina barn vara på Kulturcentrum?”. Då svarar jag att ja, det är det. Lev på som vanligt. Vi ska inte låsa in oss, säger Göran Forsström.

Vill du gå på mötet? Det hålls på Kulturcentrum i Hallonbergen C klockan 18.15-20 ikväll torsdag den 16 mars. 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Talla Alkurdi och SL-kort
Nyheter

S vill ge halva priset på SL-kort i lågtrafik

Manchester United fans Geoff Hill
Sport

Rörstrandsgatan röd av Manchester United-fans

Ajax laddar på Flemminggatan inför Europa League-finalen på Friends Arena mot Manchester United
Sport

Fleminggatan en rödvit partyzon med Ajaxfans

Nyheter

Anrika Hedengrens på fallrepet – igen

Järvahjältar

#Järvahjältar: Rafael odlar till Järvaborna

Sport

Sportsvepet: Svenska för fotbollsfans