Välj ditt område
Mötet hålls ikväll.
Mötet hålls ikväll.

Efter morden – öppet möte i Hallonbergen

Nyheter Polisen, Förvaltaren, kommunen och politiker deltar i kvällens möte för boende, handlare och andra berörda i Hallonbergen.

Det har gått nio dagar sedan dubbelmordet i Hallonbergen. Frågor och oro finns kvar, och nu anordnar Sundbybergs stad ett öppet informationsmöte för att möta invånare, handlare och andra berörda. Mötet hålls på Kulturcentrum i Hallonbergen centrum och medverkar gör Förvaltaren, stadens Posom-grupp (psykiskt och socialt omhändertagande), Förvaltaren, polisen och politiker.

Detta görs som en rutin någon vecka efter ovanliga händelser, som bränder och allvarliga brott, berättar Göran Forsström, säkerhetschef i Sundbybergs stad.

– När någonting utöver det vanliga inträffar brukar det finnas ett stort behov av ett forum där man kan ställa frågor. Det kan finnas behov av samtalsstöd. Det här är en mycket allvarlig händelse och det blir ett samtalsämne. Det var ju ett mord i slutet på januari också, och det har varit skottlossning i Rissne. Det har bubblat en del på senaste tiden och då är det bra att jobba proaktivt och förekomma frågor och oro, säger han.

Läs mer: Tre häktade för morden 

Dagarna efter morden i Hallonbergen fick han en del samtal.

– Jag fick frågor som ”kan vi åka till Hallonbergen centrum?”, ”är det säkert att låta mina barn vara på Kulturcentrum?”. Då svarar jag att ja, det är det. Lev på som vanligt. Vi ska inte låsa in oss, säger Göran Forsström.

Vill du gå på mötet? Det hålls på Kulturcentrum i Hallonbergen C klockan 18.15-20 ikväll torsdag den 16 mars. 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Mikael-Fredrik och Ulrika Wegebrand ordnar trygghetsmöte efter senaste tidens oroligheter i Västerhaninge
Brott

Trötta på oron i orten – ordnar trygghetsmöte

Nyheter

Nya cykelbanorna i Hornstull är försenade

14-åriga Selma försvann från Västerhaninge centrum under söndagseftermiddagen, enligt polisen. Nu går Missing People ut med efterlysning på henne
Brott

14-åriga Selma försvunnen från Haninge

Terrordådet

Ytterligare en anhållen i terrorutredningen

Snackisar

Roslagsbor om Arriva: ”Inget kan bli sämre”

Nyheter

Succé när tonåringarna fick styra mer själva