Efter morden – öppet möte i Hallonbergen

Mötet hålls ikväll.
Mötet hålls ikväll.
Polisen, Förvaltaren, kommunen och politiker deltar i kvällens möte för boende, handlare och andra berörda i Hallonbergen.

Det har gått nio dagar sedan dubbelmordet i Hallonbergen. Frågor och oro finns kvar, och nu anordnar Sundbybergs stad ett öppet informationsmöte för att möta invånare, handlare och andra berörda. Mötet hålls på Kulturcentrum i Hallonbergen centrum och medverkar gör Förvaltaren, stadens Posom-grupp (psykiskt och socialt omhändertagande), Förvaltaren, polisen och politiker.

Detta görs som en rutin någon vecka efter ovanliga händelser, som bränder och allvarliga brott, berättar Göran Forsström, säkerhetschef i Sundbybergs stad.

– När någonting utöver det vanliga inträffar brukar det finnas ett stort behov av ett forum där man kan ställa frågor. Det kan finnas behov av samtalsstöd. Det här är en mycket allvarlig händelse och det blir ett samtalsämne. Det var ju ett mord i slutet på januari också, och det har varit skottlossning i Rissne. Det har bubblat en del på senaste tiden och då är det bra att jobba proaktivt och förekomma frågor och oro, säger han.

Läs mer: Tre häktade för morden 

Dagarna efter morden i Hallonbergen fick han en del samtal.

– Jag fick frågor som ”kan vi åka till Hallonbergen centrum?”, ”är det säkert att låta mina barn vara på Kulturcentrum?”. Då svarar jag att ja, det är det. Lev på som vanligt. Vi ska inte låsa in oss, säger Göran Forsström.

Vill du gå på mötet? Det hålls på Kulturcentrum i Hallonbergen C klockan 18.15-20 ikväll torsdag den 16 mars.