ANNONS

Mordet på koranlärare fångades på film

Mordet fångades på film
Mordet fångades på film.Här är den misstänkta gärningsmannen några minuter innan mordet.
Knivmordet på koranläraren i Tensta fångades på film.
Nu åtalas en man i övre 20-årsåldern för knivattacken. Mannen har erkänt gärningen.
ANNONS

En man i övre 20 årsåldern har åtalats misstänkt för mordet på koranläraren i Tensta den 5 oktober.

Polisen har med hjälp av sina egna övervakningskameror i Tensta, SL:s-kameror, kameror i gallerian och butiker kunnat kartlägga den misstänkta mannen under morddagen.

Köpte köksknivar innan mordet

På filmerna kan man se den misstänkte mannen åka från Tensta till Sundbyberg. Där han ska ha stulit köksknivar i matbutik i Sundbyberg.

Han åker sedan tillbaka till Tensta. I förundersökningsprotokollet beskriver vittnen mannens beteende som misstänkt, eftersom att han ska ha gått fram och tillbaka i centrum.

Strax efter klockan 08:30 på Tenstagången knivhöggs koranläraren, som var i 30- årsåldern. På bilder från övervakningskameror ser man hur han försöker springa, men faller ner på knä och mottar då ytterligare hugg. Han avlider i entrén i Tensta galleria.

Kroppen blir liggande på platsen fram till eftermiddagen då teknisk undersökning pågår.

Mannen som misstänks för knivmordet greps tre dagar efter dådet. Han har tidigare dömts för rån-, narkotika- och stöldbrott och har en historik med problem med psykisk ohälsa, samt ett alkohol- och cannabismissbruk.

Efter att mannen häktades genomgick han en mindre sinnesundersökning. Han har erkänt gärningen. Den 21 december inleds rättegången.

ANNONS

Koranläraren omtyckt i området

Mordet har drabbat området hårt. Koranläraren var aktiv i läxhjälpen i Tensta. Han var flerbarnsfar och hans fru var gravid i sista månaden, när han mördades. Han beskrivs av flera som en omtyckt person i området.

– Det är fruktansvärt sorgligt och våra tankar går till familjen, han var en fredlig man. Sådana här händelser fortsätter att om och om igen hända i vårt område och det är mycket oroande, har Imam Hussein Farah, tidigare sagt till Mitt i.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.