ANNONS

Oklart motiv till mordförsök vid Globen

Händelsen ägde rum på Globenområdet.
Händelsen ägde rum på Globenområdet.
Två personer skadades allvarligt efter stickattack vid Globen på onsdagskvällen. Ingen är gripen.
ANNONS

Vid 19.30 på onsdagen larmades polisen om en knivskärning i Johanneshov, i närheten av Globen.

Enligt polisen ska då fyra personer ha attackerats av en okänd gärningsman. Två personer fördes kort därefter till sjukhus med stickskador. Senare uppgifter från Aftonbladet avslöjar att en av personerna fick en ytlig skada i halsen och en av personerna blev huggen i bröstet. Två av männen klarade sig utan fysiska skador. På torsdagsförmiddagen kunde en av de två skadade lämna sjukhuset men det exakta skadeläget var fortfarande oklart.

– Gärningsmannen använde sig av ett vasst föremål. Exakt vilket är oklart, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Ingen gripen

I samband med händelsen spärrades brottsplatsen av och tekniker var på plats under kvällen. Enligt Aftonbladets uppgifter var offren slumpmässigt utvalda och under natten ska ett flertal polispatruller ha cirkulerat i området för att förhindra nya angrepp – och gripa gärningsmannen. Också polisens piketstyrka deltog i insatsen. Händelsen rubriceras som mordförsök och i nuläget är motivet till brottet okänt. Ingen har gripits.

Skrek ”I will kill you”

Aftonbladet skriver också att vittnen ska ha sett en möjlig gärningsman som beskrivits som psykiskt instabil. Före attackerna ska han vid 17-tiden ha observerats på en gata i Johanneshov där han stått och skrikit ”I will kill you”.

Polisen vill inte öppet gå ut med något signalement på mannen utöver att han bedöms vara mellan 20 och 35 år gammal. Enligt Aftonbladets uppgifter ska dock flera vittnen ha uppgett att mannen i går kväll var klädd i röd eller svart jacka.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.