Min lokala hjälte

Mordförsök i Tungelsta

Polisen utreder ett misstänkt mordförsök i Tungelsta.
Polisen utreder ett misstänkt mordförsök i Tungelsta.
En man blev skuren av ett vasst föremål i norra Tungelsta under natten mot onsdagen. Brottet ska sannolikt ha skett utomhus på en tomt. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Ingen person är misstänkt eller har gripits för brottet.

Det var strax efter klockan tre på onsdagsmorgonen som polisen fick ett samtal om en att en man skadats av ett ”vasst föremål” på en adress i norra Tungelsta. Brottet ska sannolikt ha skett utomhus på en tomt, enligt polisen, och inte inomhus i ett hus vilket de första uppgifterna gjorde gällande.

Mannen var enligt polisen vid medvetande och ingen gärningsman ska ha funnits på platsen när patrullen anlände. Den skadade mannen fördes till sjukhus och polisen inledde en teknisk undersökning. En förundersökning om försök till mord har inletts.

– Mannens skador är inte livshotande. Och vi har ingen gripen, säger Daniel Edlund, förundersökningsledare och gruppchef för grova brott i södra Stockholm.

Har ni några uppgifter om upprinnelsen till händelsen?

– Nej, jag har inga uppgifter, då är vi inne på motivbild och det vill jag inte kommentera med tanke på förundersökningssekretessen.

Har det framkommit om mannen knivhuggits?

– Jag kan inte säga mer än att det handlar om ett vasst föremål. Det är en utredningsfråga och vi ska titta på skadornas art. Jag kan inte säga mera. Vi tittar på vilka skador mannen fått, sedan har vi en bild av vad vi vill veta.