Åtalas för polisdåd och skolmisshandel

Stort polispådrag vid Medborgarplatsen i augusti i år.
Stort polispådrag vid Medborgarplatsen i augusti i år.
Den man som i augusti knivskar en polisman på Medborgarplatsen åtalas nu för mordförsök på polismannen samt två fall av misshandel på Tyresö gymnasium dagarna innan dådet på Södermalm.

Polispådraget var enormt när en polisman den 31 augusti förra året blev knivskuren i Björns trädgård. En yngre man greps snabbt på plats. Nu åtalas mannen för mordförsök på polismannen.

– Det verkar ha varit en helt oprovocerad attack och en slump att det drabbade just den här polismannen, säger åklagaren Daniel Suneson.

Den nu åtalade mannen började efter sommaren 2017 på Tyresö gymnasium. Där var han dagarna innan händelsen vid Björns trädgård inblandad i två incidenter. Han åtalas nu för två fall av misshandel samt olaga hot.

– Det är två skilda händelser mot två olika elever på skolan, säger åklagaren Daniel Suneson.

Åldern utredd

Den åtalade har själv hävdat att han var 17 år gammal vid tidpunkten för brotten. En uppgift som åklagaren inte litar på.

– Det fanns uppgifter i utredningen som tydde på att han var över 18 år så därför lät jag göra en åldersbedömning. Resultatet av den talar för att han är över 18 år. Om han är över 21 år går inte att fastslå, säger Daniel Suneson.

Åldern är avgörande för vilken påföljd som kan bli aktuell för den åtalade. När rättegången börjar är ännu inte helt bestämt men den 15 januari är preliminärt bokad som första rättegångsdag.

Mitt i har sökt den åtalades advokat utan resultat.