ANNONS

Mordmisstänkt vårdades hemma enligt LVU

Häktet i Sollentuna.
16-åringen sitter på häktet i Sollentuna.
16-åringen som misstänkts för mord i Täby var tidigare dömd och avtjänade sitt straff - hemma. Det kommer han inte göra om han släpps ur häktet.
ANNONS

16-åringen från västra Stockholm är häktad, skäligen misstänkt för mord på en fest i ett radhus i Täby. Senast i helgen måste åklagare visa att det finns starkare misstankar, det vill säga sannolika skäl, om att pojken begått brottet och kan hållas frihetsberövad.

Dömt till ungdomsvård

I december dömdes pojken till ungdomsvård för sin inblandning i en stor knarkhärva. Ungdomsvården har skett hemma.

–  Jag känner inte till hur den här vården har fungerat, men han är dömd för väldigt allvarlig brottslighet sedan tidigare. Hade han varit inlåst någonstans hade han inte kunna blivit misstänkt ens. Det är uppenbart, säger åklagare Robert Näppi.

Är du kritisk till den påföljden?

– Nja…jag har sett sådana här fall många gånger tidigare så jag har ingen uppfattning. Det är de sociala myndigheterna som kan den här frågorna och jag känner inte till den här killen innan han blev aktuell i det här ärendet.

Enligt Näppi har socialtjänsten nu ändrat inriktning på pojkens ungdomsvård så att han, om han inte häktas i helgen, kommer vara i sluten ungdomsvård.

– Sannolikt är det någon form av institutionsvård som erbjuds. Inte att han kan fortsätta bo hemma hos mamma och pappa och umgås i de här kretsarna som han har kunnat göra under den här LVU-vården i hemmet.

 

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.