Polisen om Dalarömordet: 53-åringen har indirekt erkänt

Den 52-årige man som misstänks för mordet på den man som hittades död i Dalarökanalen under Valborgsmässoafton häktades under tisdagen.

Han är på sannolika skäl misstänkt för mord – men också för brott mot griftefriden.

Den mordmisstänkte 52-åringen är sedan tidigare inte känd för någon allvarlig kriminalitet överhuvudtaget.

– Det han gjort tidigare gör inte att man kunde förvänta sig att han skulle kunna göra något sådant här, säger Manne Jönsson, sektionschef för grova brott vid polisområde Stockholm Syd.

Mellan klockan 15.15 och 16.15 under tisdagen hölls häktningsförhandling vid Södertörns tingsrätt med den 52-årige mannen. Mannen häktades sedan på sannolika skäl misstänkt för mord och brott mot griftefriden.

Den döde mannen hittades i Dalarökanalen, men enligt det häktningsprotokoll som upprättades efter förhandlingen har det misstänkta mordet begåtts på en annan plats i Schweizerdalen med omnejd.

Under häktningsförhandlingen nekade mannen till brott, men enligt Manne Jönsson har den misstänkte mannen ändå lämnat vissa uppgifter som stärker åklagarens och polisens uppfattning.

– Den misstänkte har vidgått omständigheter kring det här som är på en nivå som innebär att vi har ett indirekt erkännande, säger Manne Jönsson.

Den avlidne mannen hittades död i Dalarökanalen vid 13-tiden på valborgsmässoafton. Läs om fallet här.