ANNONS

I morgon förvandlas Sumpan till en del av Japan

Allt ifrån spel, kläder och godis till peruker från japan och östasien kommer att säljas.
Allt ifrån spel, kläder och godis till peruker från japan och östasien kommer att säljas.
I morgon förvandlas Allaktivitetshuset på Sturegatan i centrum till ett mecka för alla Japanälskare när årets Japan-loppis öppnar portarna.
ANNONS

Loppisen har arrangerats i 6-7 år, men har de senaste åren växt ur lokalerna i Hallonbergen.

– Till slut hade vi folk som köade utanför centrum i timmar innan vi öppnade, så det senaste två åren har vi varit i centrum.  Förra året kom 1500 personer, berättar Martin Bylund, kulturproducent och huvudansvarig från Aggregat.

Förra året besökte cirka 1500 personer Japan-loppisen.

Det är Aggregat (en mötesplats för personer mellan 15-25 år) på Kulturskolan i Hallonbergen plus ett gäng hängivna arrangörer och ungdomar som står bakom loppisen.

Stort intresse

Omkring 20 utställare kommer att flytta in på Allaktivitetshuset. Här kommer de sälja saker ur japansk och östasiatisk populärkultur – allt ifrån spel, kläder, godis, peruker och mycket mycket annat.

– Japanintresset är stort. I dag, fredag, hade 4000 anmält sig som intresserade på vår Facebooksida, säger Camilla Franzén, huvudansvarig för Japan-loppisen.

Omkring 20 utställare kommer att finnas på plats och sälja sina saker.

Denna gång kommer det även att vara en Cosplay-panel, med två kända cosplayare som kommer berätta vad de gör och svara på frågor.

ANNONS

– Det kommer två personer som själva tävlar i, och bedömer, Cosplay för att berätta och svara på frågor, säger Camilla Franzén.

Loppis öppnar vid klockan 12 och stänger vid klockan 16.

I morgon ordnar även Lions Club Sundbyberg och Köpstråk Sundbyberg loppis i stora delar av centrum.

Den som hellre vill köpa skivor kan bege sig till Solna där det ordnas skivmässa.

ANNONS