ANNONS

Morgonkollen: Färja ska lindra köerna på E4

Uppmärksammad terrordom överklagas, förskola utsattes för skadegörelse och en extrainsatt färja ska göra länsväg 569 till ett bättre alternativ så länge trafiken söderut på motorvägsbron i Södertälje är avstängd.

Det är några av rubrikerna i onsdagens morgonkoll.
ANNONS

Färja ska lindra köerna:

Köerna på E4 söderut har varje morgon och kväll varit långa sedan lastbilsolyckan på motorvägsbron i Södertälje natten till midsommarafton. Detta har medfört att trafiken ökat kraftigt på alternativa vägar i området.

Nu sätter trafikverket in en extra färja över Skanssundet mellan Botkyrka och Mörkö för att göra länsväg 569 till ett bättre alternativ under den tid som motorvägsbron är avstängd. Förhoppningen är att extrafärjan kan tas i drift tidigt på onsdagsförmiddagen.

Den skadade motorvägsbron i Södertälje väntas vara stängd i ytterligare någon vecka.

Läs mer här om den nya färjan här.

Berusad slog sönder förskola:

Strax innan klockan 05 på onsdagsmorgonen fick polisen larm om en skadegörelse mot en förskola i Fruängen. Flera rutor hade krossats på förskolan.

Enligt vittnen som larmade polisen hade en skrikande man synts på platsen. När polis anlände kunde de snabbt gripa en man misstänkt för skadegörelsen. Han togs också in till polisstationen på grund av berusning.

Terrordom överklagas:

ANNONS

Tidigare i juni dömdes en 20-årig man från Sollentuna till 5 års fängelse för förberedelse till terroristbrott. Nu överklagar både försvaret och åklagaren domen, skriver Svenska Dagbladet.

Försvaret vill att mannen frikänns från brottet medan åklagaren yrkar på ett strängare straff, skriver tidningen.

Som Mitt i tidigare har berättat hittade polisen i samband med en husrannsakan hos mannen instruktioner om hur man tillverkar en bomb och propaganda från terrororganisationen IS. Dessutom hittades material som åklagaren menar hade införskaffats i syfte att tillverka en bomb.

Man blev gruppmisshandlad i Kista:

En man blev på tisdagskvällen bespottad, slagen och sparkad på av en grupp personer i Kista centrum. De som utförde misshandeln försvann sedan i buss.

Polisen försökte gripa förövarna men de lyckades ta sig ur bussen innan polisen kom till platsen.

Fortsatt sommarväder:

Stockholm får fortsatt sommarväder under onsdagen. En solig dag följs av en något molnigare afton. Någon risk för regn ska inte finnas. Temperaturen hamnar på drygt 20 grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.