Morgonkollen: 25 brandmän på utryckning på Lidingö

Flera containrar brann i Stockby returpark på Lidingö i går kväll. Bilden är tagen vid ett annat sammanhang.
Flera containrar brann i Stockby returpark på Lidingö i går kväll. Bilden är tagen vid ett annat sammanhang.
En återvinningsstation eldhärjades. Saftig nota för vandalisering. Hon styr jazzen på Fasching. Det är några av morgonens rubriker.

Eldhärjad återvinningscentral

En brand spred sig i går kväll till totalt fem containrar i Stockby returpark på Lidingö. 25 brandmän arbetade som mest med branden som började vid 22.40-tiden. Varför branden började är oklart men branden var troligtvis släckt vid 01.00 då brandstyrkan lämnat platsen, enligt uppgifter från DN Stockholm.

Drogmisstänkt mopedist på bar gärning i Skogås

Det har varit en lugn natt uppger de flesta stationsbefälen i länet till Mitt i. Polisen grep en mopedförare i 20-årsåldern klockan 01.30 på Österhagsvägen i Skogås. Mannen körde utan lyse, mopeden misstänks vara stulen och han misstänks för narkotikabrott. Åklagaren beslöt att tjugoåringen skulle släppas i morse klockan 05.50.

Saftig nota

Nu kommer räkningen för Sollentuna kommun efter sommarens skadegörelse på ett flertal skolor i kommunen där Häggviksskolan varit värst utsatt med ett 60-tal sönderkrossade glasrutor. 390 000 kronor kostar vandaliseringen.

– Det är pengar som vi inte har så vi får dra ner på annat. Vi ska ha en budget i balans så den kommer ju påverkas av det här, säger Moa Rasmusson (L), ordförande i Trafik- och fastighetsnämnden till Mitt i.

Hon styr jazzen på Fasching

Skivaktuella jazzsångerskan Isabella Lundgren kommer att sätta ihop sex konsertprogram i höst på jazzklubben Fasching i Stockholm. Det blir allt från storbandsjazz till fado.

– Vare sig det är traditionell jazz eller fri form så gör alla jag valt ut i den här programserien musik som på något sätt rör mig i hjärtat, säger Isabella Lundgren till Mitt i.

Ny konst i tunnelbanan

Nere på tunnelbanestationerna Fridhemsplan, Slussen, Zinkensdamm och Gärdet sitter sprillans ny konst. Konstnären Anders Ribbung visar på sistnämnda station med ”Live painting” hur en målning tar sin form ” på riktigt” och berättar för att han målar planlöst och att det sedan känns belönande att se folk stå och titta på målningarna på perrongen. Det skriver tidningen Metro i dag

Always look at the bright side….

Nu på morgonen blir vädret mestadels molnigt med en temperatur på 15 grader men under dagen ska vädret gå mot klart soligt som toppas med hela 20 grader vid tvåtiden i eftermiddag. Solen går ner klockan åtta ikväll och då når temperaturen 18 grader.