ANNONS

Morgonkollen: Hakkors ritades på fotbollsplan

Hakkors ritades på Enskedes idrottsplats, kenyan vann Stockholm marathon, AIK teg om supporterstormning, villa brann i Sköndal och person knivrånades i Bredäng. Det här är "Morgonkollen" söndag 5 juni med kvällens, nattens och morgonens nyheter från Stockholm.
ANNONS

Hakkors på fotbollsplan inför integrationscup

Under lördagen upptäcktes hur omfattande skadegörelse skett på Enskede IP, skriver DN. Enligt uppgifter från lokala facebook-sidor ska ett stort hakkors ha sprayats i mittcirkeln på en av konstgräsplanerna och planen var sönderskuren med mattkniv. Flera av de planerade matcherna under lördagen fick ställas in. Skadegörelsen ska ha skett någon gång mellan 22.30 och 07.00 natten mot lördag. På måndagen, under nationaldagen, hålls en stor integrationscup på idrottsplatsen och föreningen tror att detta kan vara den troliga orsaken till sabotaget.

Villa brann i Sköndal

Vid 22-tiden på lördagskvällen larmades räddningstjänsten om en villabrand på Lussekattsvägen i Sköndal, skriver Aftonbladet. Polisen stängde ner viss gång- och fordonstrafik i området. Branden rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet. En granne som bor omkring 100 meter från det eldhärjade huset berättade för Aftonbladet att brandkåren kom väldigt fort, men att det till en början rådde kalabalik i villaområdet.

– Grannar sprang omkring på gatan och många grät. Flera sprang fram och tillbaka från sina tomter och drog vattenslangar från olika håll och försökte hjälpa till att släcka branden, sade han till Aftonbladet.

– Folk hjälpte till att trösta en av personerna som bor i huset. Mitt i allt var det på ett sätt väldigt fint.

– Vi befarar att någon har varit oaktsam, säger Towe Hägg på polisen till Aftonbladet.

För att underlätta för räddningstjänsten begränsade polisen gång- och fordonstrafiken i området. Strax efter midnatt var läget under kontroll.

Kenya i topp i Stockholm marathon – som tappar deltagare

ANNONS

Kenyanen Stanley Kipchirchir Koech tog hem lördagens Stockholm marathon på tiden 2.10.58.

Loppet genomfördes i 17-18 grader, vilket var lite för varmt för topptider. För andra året i rad tappade Stockholm marathon deltagare. Mitt i frågade vår löpreporter varför.

Person rånades på sin mobiltelefon utanför hemmet i Söderort

Vid 06.55 på söndagsmorgonen rånades en person på sin mobiltelefon utanför sin bostad i Bredäng av en ensam gärningsman med fällkniv. Den rånade personen är chockad men i övrigt oskadd.

AIK teg om supporterstormning

100-tals männiksor, däribland ovisiterade AIK-huliganer, stromade entrén på Friends arena i Solna inför cupderbyt mellan AIK och Hammarby i mars 2015, har DN tidigare berättat. Unga tjejer klämdes i kaoset. Men händelsen, som enligt polisens arenabefäl var den mest allvarliga ur säkerhetsaspekt i samband med den matchen, utreddes aldrig av Svenska fotbollförbundets (SvFF) disciplinnämnd. För nämnden fick aldrig ens kännedom om den våldsamma stormningen, skriver nu DN. AIK menar att händelsen var en arrangörssak, som inte behövde delges nämnden.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.