ANNONS

Morgonkollen: Åtal för brutalt mord i Haninge

En 51-åring åtalas för ett brutalt mord i Haninge, kaoset med Södertäljebron lägger i ännu en växel och gårdagens oväder är som bortblåst. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Reparationerna av Södertäljebron tvingas avbryta

Trafikverket meddelar att reparationerna av Södertäljebron avbrutits. I samband med att Trafikverket inspekterade arbetet upptäcktes brister som varit så allvarliga att arbetet inte kunnat fortsätta.

– Vi gör nu ett omtag och kommer att fortsätta arbetet å det snaraste. Vi beklagar verkligen att besvären kvarstår ytterligare en tid, säger Anna Niva, ställföreträdande distriktschef på Trafikverket Underhåll.

Åtal för brutalt mord i Haninge

En 51-årig man åtalas för att knutit ett rep runt halsen på en 53-årig man och släpat honom efter bilen i Dalarö, skriver Expressen. Efter drygt en kilometer ska 51-åringen sen ha slängt ner honom i Dalarö kanal. Mannens advokat säger till tidningen att mannen nekar till mordet men menar att han fört bort kroppen i en form av irrationellt beteende.

Oprovocerad misshandel på Söder

Under tisdagskvällen fick polisen ett larm om att en misshandlad person legat på Renstiernas gata på Södermalm. Den misshandlade personen berättar till patrullen på plats att två för honom okända man oprovocerat hoppat på och misshandlat honom någonstans vid Slussen. Han hade sedan lyckats fly därifrån och ta sig till platsen där polisen mötte honom. Under kvällen försökte patrullen utreda var misshandeln ägde rum.

Havstulpanerna har nu kommit Stockholm

Mitt i har tidigare i sommar skrivit om båtägares förberedelser inför årets blomning av havstulpaner. Nu har Skärgårdsstiftelsen utlyst varningar för havstulpaner i Stockholm och Södermanland. De skriver i ett pressmeddelande att när tulpanen precis satt sig på båtbotten är den mjuk och lätt att få bort.

ANNONS

Lionel Richie för första gången på Gröna Lund

Efter att Beyoncé fyllt Friends Arena under gårdagskvällen är det dags för ännu en världsstjärna att besöka Stockholm. Det är musiklegenden Lionel Richie som för första gången kommer till Gröna Lunds Stora scen, och man får väl bara hoppas att han river av några av sina otaliga megahits.

Gårdagens oväder är som bortblåst

Gårdagens regn- åskskurar försvinner lika fort som de kom, och det blir under dagen dryga 20 grader i Stockholm. Vissa mörka moln kan dyka upp, men enligt SMHI blir det inga millimeter med regn.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.