Morgonkollen: bankinbrott, bilbränder och tiggeriförbud

Morgonkollen.
Morgonkollen.
Banktjuvar tagna på bar gärning, bilbränder i Söderort och stockholmare positiva till tiggeriförbud. Det är några av morgonens nyheter i Stockholms län.

Inbrott i Swedbank – tjuvar tagna på bar gärning

Tre män slog sönder en ruta på Swedbanks kontor på Stora Essingen vid tvåtiden i natt. De började plocka ut datorer men upptäcktes av två väktare som var ute på sin runda. Polis larmades till platsen och när männen märkte att de var upptäckta släppte de stöldgodset och försökte fly. Två av männen sätter sig i en bil och försöker köra iväg medan den tredje hoppar in i en taxi. Samtliga stoppas dock av polisen. De sitter nu gripna misstänkta för grov stöld.

Stockholmare vill ha tiggeriförbud

En majoritet av stockholmarna vill förbjuda tiggeri. Det visar en opinionsmätning som Ipsos gjort för Dagens Nyheters räkning. 55 procent vill se ett förbud medan 31 procent säger att vill att det ska vara tillåtet. Resten av de tillfrågade uppger att de är osäkra.

Det är en markant förändring från ett år sedan, då resultatet från en liknande mätning då 58 procent svarade att tiggeri bör vara tillåtet. 66 procent av de tillfrågade i årets mätning uppgav att de inte gav pengar till tiggare.

Bilbränder i Hagsätra

Polis och räddningstjänst fick rycka ut till Olshammarsgatan i Hagsätra vid femtiden i natt. Fyra bilar hade satts i brand. Inga människor har skadats. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse.

Tre män misshandlade i city

Två personer fick föras till sjukhus i natt efter att de blivit misshandlade på Birger Jarlsgatan. Det är oklart hur allvarliga skador de fått. Förövarna ska ha varit fyra män. Två kunde gripas av polis medan de andra två försvann från platsen i bil. Även en tredje person utsattes för misshandeln men behövde inte föras till sjukhus.

Kallare tider

Efter helgens fina väder har kallare vindar dragit in. I dag blir det mest mulet med risk för enstaka skurar. Temperaturen hamnar på mellan 3 till 6 grader.