ANNONS

Morgonkollen: Barnfamilj rånad i sitt hem

Godmorgon, Stockholm.
Godmorgon, Stockholm.
En barnfamilj i Solna rånades av två beväpnade män sent igår, och butikspersonal bands vid rån i galleria.
Vi kan också berätta att tre av fyra ensamkommande flyktingbarn som kom till Sverige förra året ännu väntar på asylbesked.
God morgon, Stockholm.
ANNONS

Barnfamilj rånad i sitt hem

Två män med skjutvapen trängde sig in hos en familj i en bostad i Råsunda, Solna, sent på onsdagskvällen. Där hotade de familjen och tvingade till sig guldsmycken och pengar, uppger SVT Stockholm.

Polisen fick larmet vid klockan 22.20 men när patrullen anlände hade rånarna lämnat bostaden.

En förundersökning om grovt rån pågår. Under torsdagsnatten gjordes en teknisk undersökning i bostaden och familjen har hörts av polis.

Hur mår familjen?

– Det är säkert inte ett dugg bra, det är ju en hel familj som blivit utsatt. Men vad jag känner till har de inte blivit fysiskt skadade, säger Mats Eriksson på Stockholmspolisens mediecenter till Mitt i på torsdagsmorgonen.

Personal bunden vid butiksrån

Polisen larmades vid 21.30-tiden på onsdagen till Kista galleria där en elektronikbutik utsatts för rån. En anställd hade där blivit bunden av rånarna, som också ska ha varit beväpnade med kniv.

– De har tagit sig in i samband med stängning när det bara var en person kvar i butiken, säger Mats Eriksson, Stockholmspolisen.

ANNONS

Vad rånarna fick med sig från butiken är oklart. Den anställde lyckades själv larma när gärningsmännen lämnat platsen. Enligt polisen är hen inte skadad fysiskt men däremot chockad. Ingen är gripen för rånet.

– Nu ska vi titta efter övervakningsfilmer och annat tekniskt, säger Mats Eriksson.

Villa totalförstörd i brand i Värmdö

Tidigt på torsdagen fick polis larm om en pågående brand i en villa på Ingarö i Värmdö. Polis och räddningstjänst är nu på plats.

– Branden är fullt utvecklad och räddningstjänsten har gett upp hoppet om villan. Nu kommer branden bevakas så att den inte sprider sig till andra byggnader, och till dess att huset är nedbrunnet, säger Albin Näverberg vid polisens regionledningscentral till Mitt i vid 07-tiden.

Villan är ett bostadshus. Två personer har lämnat huset och i det befinner sig nu inga människor. Det är oklart vad som orsakat branden.

Lång väntan för ensamkommande

Förra året kom 35 000 ensamkommande barn till Sverige. Tre av fyra väntar ännu på besked, visar Mitt i:s granskning.

Mitt i har träffat fem killar på Sturebyskolan i södra Stockholm som flydde från Afghanistan för ett år sen, och som ännu inte vet om de får stanna.

– Jag vet inte vad som händer om jag inte får stanna i Sverige. Kanske döden, säger Nemad Mohammadi, 14, i Mitt i:s artikel om den långa väntan på besked om asyl.

Vädret i Stockholm 

Gråmulet väder inleder torsdagen, men vid lunchtid väntas solen titta fram. 5-7 grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.